ORBÁN VIKTOR: A LONDONI TÁMADÁSOK KÜLÖNÖS MEGRÁZKÓDTATÁST JELENTENEK

MTI, HIRADO.HU
Orbán Viktor táviratban fejezte ki megdöbbenését és együttérzését Theresa May brit miniszterelnöknek a szombat esti londoni terrortámadás miatt – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

„Az Egyesült Királyságot ért támadások különös megrázkódtatást jelentenek minden magyar számára, hiszen az elmúlt évtizedben – munka vagy tanulás céljából – számos honfitársunk választotta az Önök gyönyörű fővárosát” – írta Orbán Viktor, leszögezve: Magyarország kormánya és a magyar emberek „továbbra is készek hozzájárulni közös biztonságunk megvédéséhez.” „Ezúton fejezem ki együttérzésemet az áldozatok családtagjainak, a sérülteknek pedig gyors felépülést kívánok” – zárul a magyar miniszterelnök levele.

 

britain_london_bridge_attack_37369_c0-148-3500-2188_s885x516

Szombat éjjel ismeretlen támadók kisteherautójukkal a gyalogosok közé hajtottak a London központjában található London hídon (London bridge). Több embert elgázoltak, majd továbbhajtottak a közeli piacra, a Borough Marketre, ahol késsel támadtak az emberekre. A rendőrség nyolc perccel az első riasztás után mindhárom támadót agyonlőtte.

A merényletnek hat halálos áldozata van, és negyvennyolc embert vittek kórházba.

 

NINCS MAGYAR SÉRÜLT

Az eddigi információk szerint nincs magyar sérült Londonban – közölte Menczer Tamás, a Külügyi és Külgazdasági Minisztérium sajtófőnöke a köztelevízióban.

Ha bárki információhoz szeretne jutni Londonban tartózkodó családtagjáról, ismerőséről, a londoni nagykövetség ügyeleti számán teheti meg: 00442072013440.

Menczer Tamás azt mondta: a terrortámadás módja és időzítése azt mutatja, hogy a terroristák semmilyen aljasságtól nem riadnak vissza, hiszen a pünkösdi időzítés arra utal, hogy keresztény vallásunkat és kulturánkat is szeretnék eltörölni a föld felszínéről.

A sokadik terrortámadás értelmetlen és felfoghatatlan halálesetei után itt lenne az ideje annak, hogy Európa egyértelműen kimondja, hogy nem akarunk a terrorral együtt élni. Egyetlen megoldás, hogy a terrorveszélyt hordozó illegális migrációt teljes mértékben meg kell állítani, a terrorizmussal szemben pedig zéró toleranciát kell hirdetni – húzta alá.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: