Üvöltve sírtak a manchesteri merénylő társai, miután letartóztatták őket

2017. május 29. 21:58

MANCHESTER, 21:58

A brit hatóságok letartóztattak két személyt, akik összefüggésbe hozhatóak a manchesteri terrortámadással. Elfogásukkor mind a ketten toporzékoltak, csapkodtak és sírtak.

A brit terrorelhárítók szombat reggel letartóztatták a 22 éves Yahyah Werfallit és testvérét, a 20 éves Mohammedet, akiket azzal gyanúsítanak, hogy közük lehetett a múlt heti manchesteri terrortámadáshoz, melyben 22 ember vesztette életét.

A szomszédban lakók elmondása szerint a két fiatal toporzékolt, hangosan üvöltött és sírt, mikor a rendőrök letartóztatták őket.

Fotó: Facebook

A hatóságok feltételezése szerint a két fiatal ugyanazokban a baráti körökben mozgott, mint a líbiai származású Salman Abedi, aki felrobbantotta magát a múlt heti Ariana Grande koncert után. A testvérpár korábban azt mondta a merénylőről és családjáról, hogy nagyon kedvesek.

Az egyik ismerősük elmondta, hogy mind a ketten nagyon vallásos muszlimok voltak, akik talán ismerték a merénylőt, de nem tud arról, be voltak-e avatva a támadás terveibe. Egy másik barátjuk szerint, míg Mohamed egy csendes fiú volt, Yahyah nagyon megváltozott az elmúlt években, nem is sejti, mi történhetett vele.

A két fiatal az anyjukkal élt együtt egy olyan utcában, ahol két mecset is található. Mint kiderült, Yahyah a Facebookon ismerőse volt a terrorista testvérének.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: