Kovács Zoltán: Magyarország ellenzi az illegális migrációra vonatkozó jogi keretek fellazítását

“Nem szabad feladni a szuverenitást azokon a területeken, amely hatásköre eddig a tagállamokhoz tartozott”

MH/MTI – 2017.05.29. 16:16

Magyarország következetesesen ellenez minden olyan kísérletet, amely megpróbálja fellazítani a létező jogi kereteket, különösen az illegális migráció tekintetében, és ellene van minden olyan próbálkozásnak is, amely megpróbálja átértelmezni a létező szabályokat – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az MTI-nek nyilatkozva a bécsi magyar nagykövetségen hétfőn tartott háttérbeszélgetést követően.

 

20160709_04

Kovács Zoltán kormányszóvivő

 

A kormányszóvivő kijelentette: az előírások betartásával számos olyan problémát sikerült volna megelőzni, amellyel ma számos ország, köztük Ausztria is szembesül. Meglátása szerint nemcsak a meglévő előírások betartására van szükség, hanem betartható és betartatható szabályokat kell meghozni.


Úgy vélte, hogy ha nem követjük a létező szabályokat, akkor ugyan meg lehet próbálni a belső határok védelmét, de könnyen széteshet a schengeni rendszer.
Hangsúlyozta: nem szabad feladni a szuverenitást azokon a területeken, amely hatásköre eddig a tagállamokhoz tartozott. Ugyanakkor aláhúzta: amennyiben megtalálják azon területeket, amelyeken jól lehet együttműködni, úgy egy hatékonyan működő rendszer hozható létre Európai Unióval.

A bécsi háttérbeszélgetésen, amelyen az osztrák és a külföldi média képviselői vettek részt, szó esett a Közép-európai Egyetemet (CEU) is érintő felsőoktatási törvény módosításáról, a nemzeti konzultációról valamint Ausztria és Magyarország, valamint a visegrádi országok közötti együttműködés fontosságáról is.

“A háttérbeszélgetésen szimbolikus magyarországi ügyek kerültek elő” – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az MTI-nek. Kifejtette: a felsőoktatási törvény módosítása, vagy a külföldről finanszírozott szervezet működésének átláthatóbbá tétele tagállami hatáskör. “Mégis olyan szimbolikus ügyeket csinálnak ezekből, amelyekkel az általános magyar politikát támadják” – mondta a szóvivő és hozzátette: a támadások hátterében Magyarország karakteres migrációpolitikája áll.

– See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/89216/Kovacs_Zoltan_Magyarorszag_ellenzi_az_illegalis_migraciora_vonatkozo_jogi_keretek_fellazitasat#sthash.6spS32Jn.dpuf

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: