Deutsch Tamás szerint az EP eljárása nonszensz, az ellenzék romokban, Soros meg rühelli Orbánt

„A vége egy remekbe szabott, hajmeresztő hülyeségekkel tarkított jelentés lesz, amelyet már láttunk korábban is.”nyilatkozta a 24.hu-nak, hétfői nagyinterjújában Deutsch Tamás Fideszes EP-képviselő. Kérdezték többek között az Európai Parlament Magyarországgal szembeni eljárásával, az ellenzék siralmas helyzetével, természetesen Mészáros Lőrinccel és Soros Györggyel kapcsolatban is.

 

Deutsch az EP Magyarországgal szembeni eljárása tekintetében kifejtette, a Tavares-jelentés után ez csupán egy újabb hajmeresztő butaságokkal tarkított jelentés lesz, Soros-jelentés néven. Úgy véli a közös értékekben való megegyezés nehéz, ugyanis abszolút szubjektív, hogy kinek-mi is számít „értéknek”. Alapvető ellentéteket vél felfedezni a liberálisok és konzervatívok között, hiszen nincsenek egy fekete-fehérén leírható európai szabadságjogok, amelyeket érvényesíteni lehetne az egyes országok történelmi, politikai-ideológiai berendezkedésétől függetlenül. A miniszter úgy gondolja a választójogi törvénnyel és az Orbán-kormány állítólagos hatalomvisszaélésével kapcsolatban, hogy azért, mert a baloldal nem rendelkezik választókkal, az nem a választójogi törvény hibája. Hozzátette, a törvény módosítástól függetlenül is változatlanul 2014-ben ugyanúgy 2/3-os többséget szerzett volna a Fidesz, mint 2010-ben.

Orbán Viktort bárkinek szíve joga utálni, mindig lesznek olyan kritikusok, akik küldetésüknek érzik lépten-nyomon kritizálni a kormány lépéseit.

– mondta. Deutsch szerint a mostani ellenzék „hiába akarja a kormányváltást, ettől még az nem következik be, ahhoz hosszú és fáradtságos munka szükséges.” Úgy véli, a Fidesz mostani állapota nem rosszabb, mint hét éve volt, ellentétben az összes parlamenti ellenzéki párttal, amelyek most sokkal kritikusabb állapotban vannak, mint 2010-ben.

A riporter Mészáros Lőrinc gyors meggazdagodásával kapcsolatban kérdezte tovább Deutsch Tamást, illetve, hogy összeköthető-e ez vajon Orbán Viktorral való barátságával. Az EP-képviselő szerint a világon bárhol járunk, sehol nem szeretik a gazdag embereket, nincs ez másképp Mészárossal kapcsolatban sem. Kifejtette, hogy a mérleg ismét nem működik kiegyensúlyozottan, hiszen a magyar gazdaglistákon szereplő milliárdosok nyolcvan százaléka baloldali kötődésű, akik közül sokan jelenleg is nyernek el állami megbízásokat. Értetlenül állt a helyzet előtt, miért is kellene az állami segédlettel történő meggazdagodásnak tekinteni, ha valaki állami közbeszerzésen nyer. Deutsch szerint Soros Györggyel kapcsolatban a baloldali sajtóorgánumok előszeretettel állítják be úgy a tőzsde spekulánst, mint a Fidesz- főellenségét. Ez ilyen formában nem igaz, viszont

jelentős üzleti hatalma és kiterjedt hálózata van, amelyet olyan direkt, aktív közéleti szerepvállalásra használ, amivel nagyon sokan nem értenek egyet ma Magyarországon.

– mondta. Állítása szerint Soros engesztelhetetlenül gyűlöli Orbánt, ebből is kifolyólag hadjáratot indított a miniszterelnök és kormánya ellen. Szó szerint idézve: „Úgy utálja Orbán Viktort, mint a szikkadt szart.” A miniszter szerint Soros rendkívül képmutató, agresszív, és káros magatartást folytat: egyrészről pénzügyi gazdagodása olyan embertelen módszerekkel történik, hogy pénzügyi spekulánsok körében is visszatetszést kelt, másrészt a kívülre mutatott emberbarát viszonyulását a nyílt társadalom jegyében, aktív közéleti szerepvállalására fordítja.

Összegezve Deutsch Tamás nem tartja mérvadónak az EP Magyarországgal kapcsolatos álláspontját, az ellenzéki “csodára várás” szerinte nem eredményez kormánybuktatást, a gazdagokat világszerte mindenhol fenntartásokkal kezelik, Sorosnak pedig komoly érdekeltsége van abban, hogy Orbán Viktort leváltsák a miniszterelnöki székből.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: