Botka ígéretet tett a határkerítés lebontására

2017. május 25. 15:28

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje, Botka László ígéretet tett arra, hogy lebontják a magyar-szerb határon felállított kerítést, amennyiben ők nyerik a jövő évi választást.

 

Botka László a Reutersnak adott interjúban kijelentette, a szocialisták arra törekednek, hogy minél nagyobb támogatást szerezzenek új baloldali programjukkal, mielőtt bármilyen szövetséget is kötnének Orbán Viktor leváltása érdekében. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje egyúttal leszögezte, hogy nem kötnek szövetséget a Jobbikkal.

Szükségünk van egy hiteles és erőteljes programra, ami az erős társadalmi egyenlőségre épül”

– mondta a brit hírügynökségnek.

Botka László

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A bevándorlás kérdésében Botka ígéretet tett arra, hogy lebontják az illegális bevándorlók miatt felhúzott magyar határkerítést, ha 2018-ban ők kerülnek kormányra.

A szegedi polgármester szerint ennek csupán az a feltétele, hogy készen álljon az uniós határvédelem, valamint a közel-keleti helyzet csillapodjon.

Martin Schulz, az Európai Parlament korábbi elnöke a magyar kormány ellenállása miatt tavaly úgy fogalmazott egy német hírműsorban, hogy Szeged „elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni”. A német szociáldemokraták (SPD) jelenlegi kancellárjelöltje mindezzel arra utalt, hogy a Botka-féle városvezetés merőben mást gondol a migráció kérdésében, mint az Orbán Viktor neve által fémjelzett magyar kormány.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: