Több mint 6,5 millió migráns akar bejutni Európába

2017. május 23. 13:58

BERLIN, 13:58

Több mint 6,5 millió migráns áll készenlétben arra, hogy bejusson az Európai Unióba – írja a Bild című német lap egy kormányzati kimutatásra hivatkozva.

 

A német biztonsági szervek elemzése szerint a január végén regisztrált 5,95 millióról április végére 6,66 millióra emelkedett az EU területére bejutni szándékozó menekültek száma a Földközi-tenger térségében.

Egyedül Törökországban 3,3 millió menekült tartózkodik, ami 400 ezer fős növekedés januárhoz képest. Ennél is nagyobb mértékben, 500 ezer fővel egymillióra emelkedett az Egyiptomban várakozók száma.

Jordániában 720 ezerre, Tunéziában 160 ezerre, Algériában 430 ezer főre emelkedett az EU-ba készülő menekültek száma.

Csökkenés figyelhető meg ugyanakkor Líbiában, itt egymillióra, Marokkóban pedig 50 ezerre csökkent a migránsok létszáma a német szervek becslése szerint.

A balkáni útvonal továbbra is népszerű

További 79 ezer ember a balkáni migrációs útvonal valamely szakaszánál tart, ami ezerfős növekedés. Legnagyobb részük – 62 500 fő – Görögországban tartózkodik.

A legnagyobb migrációs nyomás továbbra is Olaszországra nehezedik, ott idén április végéig 37 300 fő érte el az EU területét. Többségük – 55 százalék – vagy a dél-ázsiai Bangladesből, vagy a következő négy afrikai országból származik: Egyenlítői-Guinea, Elefántcsontpart, Gambia, Nigéria.

Az Angela Merkel kancellár vezette kereszténydemokraták (CDU) a migrációs válság enyhítését a következőképp tervezik: az EU-Törökország menekültügyi megállapodás mintájára észak-afrikai országokkal is megállapodásokat kötnének, az embercsempészek hajóiról kimentett embereket pedig nem az EU-ba, hanem vissza, az észak-afrikai térségbe szállítanák a befogadóállomásokra – írja az MTI.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: