Kósa Lajos: HÁNY ÁRTATLANNAK KELL MEGHALNIA, HOGY AZ EURÓPAI VEZETŐK ELGONDOLKODJANAK?

MTI
A Fidesz frakcióvezetője szerint a manchesteri terrortámadás rámutat arra, hogy az európai vezetők – érthetetlen módon – még mindig nem veszik észre, mi folyik a kontinensen. Még hány ártatlan embernek kell meghalnia, hogy az európai vezetők elgondolkodjanak az idevezető bevándorlási politikájukon? – tette fel a kérdést Kósa Lajos keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
12111

A politikus megdöbbentőnek nevezte az éjszaka Manchesterben történteket – ahol terrortámadást követtek el egy koncerten, elkövetőként pedig az Iszlám Állam jelentkezett -, és együttérzéséről biztosította az áldozatok hozzátartozóit.

Nyilvánvaló szerinte, hogy a terrorizmus nem azzal kezdődik, amikor egy öngyilkos merénylő felrobbantja magát, hanem azzal, amikor terroristák illegálisan jönnek Európába, és sokan ezt segítik, támogatják.

A Fidesz-frakció teljes mellszélességgel kiáll a magyar kormány mellett a terror üldözésében, továbbá egyetért azzal a felfogással, hogy a terrorcselekményeket szélesen kell értelmezni, és a legnagyobb szigorral kell fellépni – jelentette ki Kósa Lajos.

Hozzátette: a történtek még élesebb fényt vetnek az Európai Parlament (EP) határozatára, amelyben az EP egy Magyarországon terrorcselekmény miatt jogerősen elítélt embert kezdett el „mentegetni”.

A Fidesz frakcióvezetője azt is terrorcselekménynek nevezte, hogy hétfő hajnalban a franciaországi Calais-nál egy magyarokat szállító kisbuszt dobáltak meg.

A kötelezető betelepítési kvótával kapcsolatos kérdésre Kósa Lajos azt válaszolta: ha az Európai Unió Bírósága nem ad helyt a magyar és a szlovák keresetnek – amelyhez Lengyelország is csatlakozott -, akkor „megyünk tovább az úton”, mert még rendkívül sok kérdést kell tisztázni a befogadással kapcsolatban, de az ítéletet Magyarország végrehajtja. Megjegyezte ugyanakkor, hogy az Európai Bizottság kvótadöntését még azok sem hajtották végre, akik egyébként megszavazták.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: