És tényleg: Soros György közel egymilliárd dollárt tett fel Trump mielőbbi bukására

2017. május 23. 14:28

Néhány nappal ezelőtt amerikai források alapján arról számolt be lapunk, hogy a Donald Trump elleni folyamatos politikai támadások egyik fő oka Soros György tőzsdei manipulációs terve lehet. Azóta több forrásból már az is kiderült, hogy Soros 800 millió dollárt tett fel a Trump elnök bukására építő tőzsdei pozíciók elfoglalására. Ha sikerülne megbuktatni Trumpot, akkor azzal dollármilliókat nyerne Soros György.

A 888.hu néhány nappal ezelőtti, amerikai forrásokból származó hírét most már többek között a Spiegel Online és a CNBC is megerősítette, miszerint, ha Donald Trump kénytelen lenne idő előtt elhagyni az amerikai elnöki hivatalt, akkor azzal Soros György dollármilliókat nyerne a tőzsdei spekulációi révén.

 

 

Mostanra két tőzsdeindex vonatkozásában konkrét adatok is ismertté váltak arra vonatkozóan, hogy Soros most éppen mekkora összeget tett fel Trump bukására.

Az amerikai elnök mielőbbi bukását váró Soros György a CNBC értesülése szerint 800 millió dollárt tett fel Donald Trump ellen két tőzsdeindex árfolyamaira vonatkozó spekulációval.

Ha Trump nem tudná végrehajtani adócsökkentési terveit, akkor az amerikai pénzmágnás várhatóan milliárdos nagyságrendű haszonra tehetne szert.

Az amerikai tőzsdei felügyeleti szervezet  valamint az S&P Global Market Intelligence által közzétett adatok és elemzések szerint Soros György 764 millió dollárt fektetett be abba, hogy az S&P 500, valamint a Russell 2000 tőzsdeindexek hamarosan jelentősen veszíteni fognak az értékükből.

Az S&P 500 tőzsdeindex elnevezése az Egyesült Államok 500 legfontosabb részvénytársaságának értékére utal. A Russell 2000 nevet viselő tőzsdeindex pedig kétezer kis- és közepes amerikai vállalkozás adataira épül.

Az S&P 500, valamint a Russell 2000 tőzsdeindexek értékei az elmúlt időszakban az egekbe szökő magasságokban voltak, mivel a Trump által beígért adócsökkentés az ezekben az indexekben érdekelt a cégeknek komoly megtakarítást hozna.

Soros a tőzsdei források szerint most arra apellál, hogy mivel Trumpnak nem lesz lehetősége arra, hogy végrehajtsa az általa tervezett adóreformot, a mostani tőzsdei felívelést gyors zuhanás követi majd. Soros a Russel 2000 tőzsdeindex visszaesésére 460 millió dollárral fogadott a Soros Fund Managementen keresztül, az S&P 500 tőzsdeindex esetében pedig 305 millió dollárt tett az index zuhanására.

Soros az év első negyedétől kezdve eddig hiába fogadott az amerikai tőzsdeindexek ellen.  2017-ben az S&P 500 nagyjából 6 százalékot emelkedett és a Russel 2000 is enyhe növekedésben van, mivel Trump továbbra is elnöki hivatalában van, illetve még mindig napirenden vannak az adótörvény módosításának tervei.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: