FŰFÜGGŐK

Bár határozottan fáradni látszik a kora tavasszal indult Momentum-attrakció (talán túl erős volt a kezdés: Fekete-Győr Andrásék fővárosi randalírozása, Gulyás Marciék festékdobáló szpartakiádja, az egymásba érő tüntisorozat, út- és hídlezárások stb.), a szabadságharcosok nem adták föl. Nem ám!

Idekapcsolódik, hogy Fodor Gábor (Liberális Párt) alig néhány napja nyújtott be parlamenti módosító javaslatot a könnyűdrogfogyasztás legalizálására.

 

63580_liberalisok

Fodor Gábor (Liberális Párt)

 

Mikor, ha nem most? – gondolhatta a pártelnök, akinek régi vágya meggyőzni mindnyájunkat: jót tenne a nemzetnek, ha alkotmányos jogon hülyíthetné el magát a könnyű füvekkel… (Ötletét hallgatva az embernek az az érzése, hogy már a fogyasztás előtt álló kuncsaftot is hülyének nézi…)

Fodor azzal érvel, hogy a drogok tiltása csak olaj a tűzre, így nemhogy nem csökken a füvezők száma, épp ellenkezőleg. Ráadásul a hasznot húzó bűnszövetkezeteknek segít az állam, ha tiltja a drogot. Ha viszont törvényessé tennék a fogyasztást – mondja –, az komoly adóbevételt hozna a konyhára. Azt sem árt tudni, hogy a füvezés kriminalizálása veszélyeket rejt, az elrettentés nem lehet sem hatékony, sem igazságos, egyébként sem képes megszüntetni a fogyasztást, magyarázza a liberális ember, akinek meggyőződése, hogy a legálisan füvező országokban kisebb a drogbűnözés…

Toxikológussal valószínűleg nem beszélt a jámbor politikus. Mert akkor elárulta volna azt is, hogy a füvező páciens – miközben átéli a „szabadság lebegését” – lassan, de biztosan leépül, elhülyül, függővé lesz. Merthogy az agykérgét szép módszeresen legyalulja a fű. Ráadásul egy idő után olyan agresszív lesz, mint egy nagykörúti liberális tüntető…

Hogy miért javasolja annyira Fodor a füvet? Talán kedveli az elhülyülő embereket. Esetleg tagfelvétel előtt áll a párt, elfogyott a regiment.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: