Ez a valódi tétje Soros és Orbán szembenállásának

2017. május 8. 11:28

Soros György legfőbb célja továbbra is az, hogy 1 millió migránst telepítsenek be évente Európába. Ennek azonban útjában áll a magyar határzár és persze Orbán Viktor.

 

Az amerikai milliárdos már több cikkben és interjúban is kifejtette, hogy Európának évente 1 millió bevándorlót kellene beengednie a kontinensre.

Hisz abban, hogy ez „vérfrissítés” kell Európának. A Magyarországot védő kerítés viszont komoly akadálya annak, hogy sikerüljön ez a terv… Soros tehát le akarja bontatni az útjában álló kerítést!”

– írja a Ripost.

Fotó: AFP

Soros az úgynevezett „melting pot”, azaz az olvasztótégely elvet vallja, ami a nemzetek megszűnésével fenyeget. A cél az, hogy az európai nemzetek polgárai többé ne magyarként, lengyelként vagy németként, hanem elsősorban európaiként határozzák meg a saját identitásukat.

Komoly akadályt jelent a magyar kerítés

Az üzletember a sok millió közel-keleti, ázsiai, afrikai bevándorlóra mint egyfajta „élesztőre” tekint, akik hozzájárulhatnak a nemzetállamok gyorsabb lebontásához. A csökkenő létszámú európai nemzetek munkaerőpiacán is fontosnak tartja a migránsok tömeges megjelenését – írja a lap.

A Soros György által finanszírozott „civil szervezetek” pont ezért tekintenek fizikai akadályként a magyar kerítésre, ami útjában áll a tömeges bevándorlásnak. Hogy a korábbi százezrek helyett már csak 5 ezer migráns próbálkozott a görög partoknál, az egyik legfőbb oka az, hogy a magyar határzárral híre ment annak, hogy szinte lehetetlen az átjutás ezen az útvonalon.

A migránsok többsége már az olasz partoknál próbálkozik

A legtöbben jó egy éve már inkább az olasz partoknál próbálkoznak, már több mint tízszer annyian, mint Görögországban. Az Európai Unió határvédelmi szerve (Frontex) nemrég hivatalos nyilatkozatban részletezte, hogy a többségében Soros által pénzelt szervezetek az olasz partoknál bizonyíthatóan összejátszanak az embercsempészekkel, tevékenyen közreműködnek abban, hogy minél több migráns jusson be Olaszországba és ezáltal az Európai Unió területére.

Jean-Claude Juncker és Soros György

Ennek ellenére az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker államfőnek kijáró körülmények között fogadta az amerikai milliárdost Brüsszelben. Mint kiderült, Juncker és Soros már több mint 20 éve ismerik egymást, régi barátok.

Ahogyan azt a 888.hu elsőként megírta, a brüsszeli találkozón Soros György egyik fia, Alexander Soros is jelen volt. Alexander Soros kiváló utódja lesz apjának, hiszen már most saját alapítvánnyal rendelkezik, valamint vezető szerepet tölt be az Open Society Foundationsnél is.

Most ugyan a nagyszámú menekült miatt telítődni látszik a felvevőpiac, de ha a menekültválságot sikerül mederbe terelni, akkor már be lehet fogadni gazdasági bevándorlókat, akikre igen is szükség van a demográfiai okokból kimerülő európai munkaerőpiacon”

– fejtette ki álláspontját egyik írásában Soros György.

Ennek érdekében még a menekültügyek elbírálását is elvenné az egyes országoktól. Szerinte az lenne jó, ha nem EU-s szervezetek döntenek a menekültkérelmekről, így azok elbírálása egyáltalán nem a nemzetállamokon múlna. Így egyszerűbben, gyorsabban lehetne Európába juttatni a Soros által üdvösnek tartott évi 1 millió migránst – írja a Ripost.

A legrövidebb út Magyarországon át vezetne

Olaszország lassan kiteheti a megtelt táblát, ráadásul Németország a Brenner-hágó lezárását tervezi a délről jövő illegális migráció megakadályozására. További migránsokat, hogy meglegyen a Soros megkívánta 1 millió fő, legfeljebb a menekülttáborokból lehetne Európába hozni.

Fotó: AFP

A legrövidebb út pedig Magyarországon át vezet. Nem véletlenül indult meg elsőként a migrációs áradat Szerbia felől éppen erre. Soros tervei előtt éppen ezért a magyar kerítés a legnagyobb akadály. Minden megtesz, hogy megbontsa az egyre hatásosabban működő határzárat. Lobbizik az Európai Unióban, aktivitásra buzdítja pókhálóként működő szervezeteit. Most még elsősorban politikai nyomásgyakorlással próbálkozik – legutóbbi látogatása az Európai Bizottság elnökénél erről is szólt –, de tervezi más eszközök “bevetését” is – írja a lap.

A Soros György által pénzelt szervezetek a röszkei határállomásnál a közeljövőben újabb provokatív akcióra készülnek. Mint ahogy a Ripost korábban megírta, ennek főpróbáját húsvétkor már megtartották. A Soros-aktivisták olyan szélsőbaloldali csoportok – például az ANTIFA – vezetőit is meghívták Röszkére, akik nem riadnak vissza a fizikai erőszaktól sem, ahogyan azt többek között Németországban is láthatjuk.

 

OLVASTAD MÁR?

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: