Visszaütött a Jobbik “néppártosodása” a Dunakanyarban

2017. május 9.

A Jobbiknak összesen nyolc alapszervezete oszlott fel a Dunakanyarban, így mára csak Szentendrén maradt képviselete a pártnak.

A pomázi szervezet 90 százalékos egyetértésben szüntette meg az alapszervezetet. Mindezt egy hónappal azután, hogy Sarkadi Attila a szervezet alapító elnöke lemondott minden tisztségéről és kilépett a Jobbikból – tudta meg a Magyar Idők.

A pomázi alapszervezet feloszlatásával a Magyar Idők szerint nem maradt működő jobbikos szervezet a Dunakanyarban, leszámítva a néhány fős szentendrei tagságot.

Sarkadi egy dörgedelmes Facebook-bejegyzést tett közzé, amikor kilépett a pártból:

Úgy gondolom, hogy a Jobbik átlépte a Rubikont azzal, hogy a balliberális pártokkal együtt az alkotmánybírósághoz fordult a Lex CEU-val kapcsolatban. A demokrácia elleni támadás?! Miről beszélünk?! Féltjük Sorost és a mögötte álló üzleti körök egyetemét, ahol többünk szerint a közép-európai nemzetállamok ellenségeit képzik posztgraduális formában? Mostantól a magyar érdek helyett a demokrácia féltése lesz az új hívó szó?!

– írta akkor Sarkadi. A teljes bejegyzést itt tudod elolvasni. Sarkadi arról is írt, hogy ő nem volt radikális, elfogadta a néppártosodást, amíg azok nem jártak elvtelen kompromisszumokkal.

A múlt héten Barsi Éva, a pócsmegyer-surányi szervezet elnöke jelentette be, hogy a Jobbik elnökségével több éve ellentétes szemléletük miatt koncepciós eljárással feloszlatták a Dunakanyarban 2008-ban elsőként megalakult alapszervezetet. Az alapító szerint a pártban statáriálisan kivégeznek minden olyan tagot és szervezetet, aki és amely ragaszkodik az eredeti irányelvekhez.

Pomáz és Surány az utolsó kettő volt a sorban. A csobánkai szervezet már évekkel ezelőtt megszűnt, mert ők már akkor érezték, hogy Vona Gábor szembemegy az eredeti célokkal, de Leányfalun, Budakalászon és Pilisvörösváron is feloszlott az alapszervezet.

Úgy tudjuk, a Jobbik célja, hogy a megszűnt vagy a pártvezetés által feloszlatott szervezeteket a Jobbik új irányával egyetértő személyekkel építsék újra. Azokat pedig, akik már nem értenek egyet a néppártosodott Jobbikkal, a párt hátrahagyja. Ezt bizonyítja Vona majálisi beszéde is, miszerint

aki nem tud alkalmazkodni a változásokhoz, az elpusztul”.

A Dunakanyarban utolsóként megmaradt szentendrei jobbikos alapszervezet pedig már csak elméletben létezik, ugyanis a 2017 januárjának közepén rendezett időközi önkormányzati választáson a Jobbik már nem is tudott saját jelöltet kiállítani. Ehelyett összefogott a baloldali pártokkal és beállt egy zavaros múltú, KGB-képzőbe járt civil jelölt mögé.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: