„Valaki nem verné pofán Orbánt is?” – Elszabadultak az erőszakpárti Jobbik-vezetők (Frissítve!)

Elhatárolódás helyett a Jobbik több fontos tisztségviselője is támogatja a fizikai erőszakkal fenyegetőző Szilágyi Györgyöt, sőt kifejezetten biztatják is arra, hogy – miként azt hétfőn a parlamentben Szilágyi beígérte – valóban „b.ssza nyakon” Dömötör Csaba államtitkárt. Az erőszaklicitbe Vona Gábor a jobbikosok szerint is „maffiózó” háttérembere, Faragó Tamás is beszállt, míg a Jobbik hatvani elnöke, Rákócziné Lózs Csilla már a miniszterelnök megveréséről álmodozik. Közben reagált a Jobbik is a történtekre; válaszukból kiderült: „viszket a tenyerük”.

Szilágyi Györgyhöz hasonlóan a Jobbik hatvani szervezetének elnöke, Rákócziné Lózs Csilla is durva erőszakot alkalmazna – nő létére! – a neki nem tetsző politikusokkal szemben. Rákócziné hétfőn a következő szöveg kíséretében osztotta meg a Facebookon a Szilágyi György parlamenti botrányos fenyegetőzéséről szóló Alfahír-cikket:

Tőlem nem kell bocsánatot kérni mint állampolgártól, mert én már rég nyakon….tam volna!!

A bejegyzéshez érkező kommentek között feltűnik Faragó Tamásé, akit Vona Gábor legfontosabb gyöngyösi embereként, a Jobbik-elnök ottani „jobbkezeként” tartanak számon. Ő a következőképpen reagált Rákócziné kirohanására:

Mindig az első gondolat a legjobb!

Faragó Tamás egy másik posztjában „Hajrá Gyuri!”-val biztatta Szilágyit. Majd egy másik kommentelővel a török, ukrán és japán parlamenti verekedésekről beszélgetett nagy lelkesedéssel.

RÁKÓCZINÉ ÚJRA AKCIÓBAN

A Jobbik hatvani elnöke ezután sem bírta visszafogni magát, és később Vona Gábor videóját a következő szöveg kíséretében osztotta meg:

Valaki nem verné már pofán Orbánt is????? Szem rebbenés (sic!) nélkül ennyi baromságot állítani, hogy ők mi mindent tettek értünk!! Igen tettek, nyomorba döntötték az országot. Na de ezt tökéletesen csinálták!!!

Rákócziné Lózs Csilláról annyit érdemes tudni, hogy 2016 szeptemberében vette át a Jobbik hatvani szervezetének vezetését. A korábbi elnök, Tóth György István nem indult a tisztújításon, ezért a tagság Rákóczinét választotta meg. Erről Sneider Tamás, az Országgyűlés jobbikos alelnöke akkor sajtótájékoztatón is beszámolt. A korábbi elnök önkormányzati mandátumát is visszaadta, ezt a helyét szintén Rákócziné vehette át.

„A MAFFIÓZÓKKAL IS JÓBAN KELL LENNI”

Faragó Tamás a gyöngyösi önkormányzat jobbikos képviselője, sokan Vona Gábor helyi jobbkezeként ismerik. Faragó volt az, aki 2010-ben a Gyöngyösön induló Vona Gábor kampányfőnöke volt. Ezt akkor Czeglédi Ágnes, a Jobbik gyöngyösi szervezetének alapító alelnöke kifogásolta, mivel Faragó ismert volt a helybeli éjszakai életben és több kaszinót is működtetett. A Demokratának nyilatkozva Czeglédi Ágnes kijelentette: „Amikor tudomásomra jutott, hogy ki lesz a városban induló pártelnök kampányfőnöke, és nemtetszésemnek adtam hangot, Sneider Tamás felhívott, hogy a választmányi gyűlésen ne szólaljak fel. Faragónak elegendő a pénze és szabadideje, ezért szükség van rá, még akkor is, ha csak néhány hete lépett be a pártba, ha pedig nekem van szükségem némi anyagi juttatásra, akkor elintézi, hogy én legyek a megyei alelnök. Ezt a számomra megdöbbentő ajánlatot határozottan visszautasítottam, hiszen nem a pénzért lettem a Jobbik tagja.”

A lap szerint a háborgást követően Faragót végül hivatalosan elmozdították, de továbbra is minden eseményen ott van Vona mellett, és hozzá futnak be a kerületi információk. Faragó Tamás volt az, akiről Sneider Tamás (egy, a Demokrata által kiszivárogtatott, majd a teljes médiában idézett hangfelvétel tanúsága szerint) úgy akarta meggyőzni Czeglédit, hogy „a maffiózókkal is jóban kell lenni”. Facebook-oldaluk szerint Rákócziné és Faragó az Országgyűlés Hivatalában, a Jobbik alkalmazásában dolgoznak.

VISZKET A TENYERÜK

Megkerestük az ügyben a Jobbikot is, és arra voltunk kíváncsiak lesz-e következménye Faragó Tamás és Rákócziné Lózs Csilla internetes kirohanásainak, egyáltalán mi a véleményük ezekről a megnyilatkozásokról, továbbá Szilágyi György ellen indul-e fegyelmi, etikai eljárás, téma lesz-e mindez a Jobbik következő elnökségi ülésén. A konkrét kérdéseinkre az alábbi egymondatos válasz érkezett a Jobbik sajtófőnökétől, Dobos Zoltántól:

Miniszterelnök úr szavaival szólva: viszket a tenyerünk, de ez – ellentétben az újságírókat bántalmazókkal, a plakátrongálókkal, a politikai ellenfél családtagjait zaklatókkal – a Jobbiknál megáll a szavak szintjén.

A vezető képen Faragó Tamás látható. Forrás: Jobbik.hu

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: