HAZAÁRULÓK ÖT PONTJA

A Washington Postban a minap egy olyan írás jelent meg, amelyik öt pontba szedte, hogyan kellene eltávolítani a legitim választások révén szerzett hatalomból Orbán Viktort.

A híres függetlenségébe hovatovább bekattant Index.hu a Washington Post újságírójaként azonosította a forrást, de ez álhír volt. A fiatalok már aligha emlékezhetnek az egy emberöltővel ezelőtt szárba szökött weyerizmusra – a budapesti szerző megírta ledorongoló cikkét (akkor az Antall-kormányról) a nyugati lapokba, majd itthon visszaszemlézte: ezt írja rólunk a szabad és elfogulatlan nyugati sajtó. Az apák nemzedékétől a fiúk is tanultak: csupán abban bízhatunk, hogy az unokák generációjánál biológiai okokból már nem ugyanaz a mindenható tőzsdecápa lesz a finanszírozó.

Az egyik szerző Dalibor Rohac, a Somogyi Zoltán (ATV) által gründolt, Soros- és Gyurcsány-pénzen felhizlalt Poli­tical Capital kutatója. Társa, Hajba Máté pedig a szintén Somogyi epszilon sugarú környezetéből a Szabad Piac Intézet igazgatója, ahol olyan ízig-vérig független piactársakkal van egy fedél alatt, mint Kész Zoltán és Nehéz-Posony Márton politikusok, valamint Széky János (Élet és Irodalom) és Seres László (HVG.hu) baloldali-liberális sajtómunkások. Hajba lehetne akár „az izraeli Háárec újságírója” is: ott speciel a magyarországi intoleranciáról és még véletlenül sem a zsidó reneszánszról szokott értekezni.

Az öt pontban „csupán” azt gondolták elintézni, hogy egy Colleen Bell-féle puha nagykövet helyett egy Goodfriend típusú kemény ügynököt küldjenek a Szabadság térre; Goodfriend módra tiltsanak ki mindenkit, akinek köze van a „lex CEU”-hoz, vagyis lényegé­ben az egész magyar kormányt, meg az összes kormány­párti képviselőt; az amerikaiak ne hadgyakorlatozzanak többet a NATO-szövetséges magyarokkal (ez azért egy polgárháborús Ukrajnával szomszédos országra vetítve nemcsak Budapestről, hanem Washingtonból nézvést is nettó hazaárulás); továbbá Trump ne találkozzon Orbánnal, miként a külügyminiszterét sem fogadta Washingtonban senki.

Az érvelés hitelén sokat ront, hogy a szerzők, hiába könyörögnek magyar viszonylatban is a közép-keleti viszonylatban már úgy bevált amerikai demokráciaexportért, azt hazudták, hogy Szijjártó Pétert csupán a színes múltú, azóta menesztett nemzetbiztonsági tanácsadó, Gorka Sebestyén fogadta. Erre előkerül egy fotó, ahol Szijjártó épp Tom Shannon külügyminiszter-helyettessel parolázik. Neki vagy nem jár a Washington Post, vagy mégsem ezt tekinti külügyi kottának. Az öt pontból a kedvencem mégis az a kontinenstévesztő indítvány, amely az amerikaiaktól követeli a Fidesznek az Európai Néppártból, hazánknak pedig az Európai Unióból való kizárását.

Az efféle módszereket tapasztalva az embernek tényleg viszketni kezdenek bizonyos testrészei, de aztán megnyugodhat: a „demokraták” egy évvel a választások előtt feladták a demokratikus küzdelmet: már csak a deus ex machina eszközé­ben bíznak. Régebben a Pravdában írták volna meg mindezt, most pedig a Washington Postban. Az most a Pravda.

 

Hozzászólás