SZIJJÁRTÓ PÉTER: FRANS TIMMERMANSNAK LE KELL MONDANIA

MTI
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint Frans Timmermansnak, az Európai Bizottság első alelnökének le kell mondania posztjáról, amiért egy lapinterjúban antiszemitizmussal vádolta meg Magyarország miniszterelnökét és kormányát.
  • A külgazdasági és külügyminiszter határozottan visszautasította az Európai Bizottság első alelnökének elfogadhatatlan vádját.
  • Európában Magyarország tette a legtöbbet az antiszemitizmus ellen.
  • Szijjártó Péter gyáva embernek nevezte Frans Timmermanst.
  • A Soros Györggyel való vitáknak semmi köze a spekuláns származásához.

Pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter a vádat méltatlannak és elfogadhatatlannak nevezve visszautasította azt, hangsúlyozva, hogy Magyarország „a legtöbbet tette Európában az antiszemitizmus ellen”.

Forrás: MTI

A miniszter határozottan visszautasította az antiszemitizmus méltatlan vádját

„Bevezettük a holokauszt áldozatainak emléknapját, nemcsak Magyarországon, de a határainkon túl is zsinagógákat újítunk fel, a holokauszt tagadását büntető törvénykönyvi tényállássá tettük. Az új alapokra helyezett magyar alkotmányos berendezkedés garantálja a magyar nemzet részét képező magyar zsidóság biztonságát, a magyar zsidók közössége mindig számíthat Magyarország kormányának tiszteletére, barátságára és védelmére” – fogalmazott, hozzátéve azt is, hogy „zéró toleranciát hirdettünk az antiszemitizmussal szemben”.

TIMMERMANS SÚLYOSAN MEGSÉRTETTE MAGYARORSZÁGOT

Szijjártó Péter szerint a Timmermans által megfogalmazott vád Magyarország súlyos megsértése is, márpedig ha egy uniós tisztségviselő „egy ilyen kérdésben ilyen súlyosan megsért egy tagállamot, akkor nem lehet más választása, mint le kell mondania a hivataláról”.

A külügyminiszter gyáva embernek nevezte az EB alelnökét, mondván, a Die Zeit című lapnak adott interjúban olvasható

„súlyos, ráadásul alaptalan vádat” nem Orbán Viktorral szemtől szemben fogalmazta meg, hanem „később, amikor senki nem tudott rá azonnal reagálni”.

A bizottság alapjogokért felelős alelnöke a Die Zeit című liberális hetilapban közölt interjúban arra a felvetésre, hogy Orbán Viktor magyar kormányfő „egyértelműen antiszemita” hangot ütött meg a napokban az Európai Parlamentben, amikor amerikai pénzügyi spekulánsnak nevezte Soros Györgyöt, azt mondta, hogy pontosan így értette a miniszterelnök szavait, és felháborodott, de nem reagált erre a megjegyzésre a vitában.

Szijjártó Péter megjegyezte, kétségtelen, hogy Magyarország kormányának vannak súlyos vitái Soros Györggyel, kétségtelen, hogy Soros György Magyarország jelenlegi kormányának bukását szeretné. Hozzátette ugyanakkor, hogy

„ezeknek a vitáknak semmi köze nincsen Soros György származásához vagy vallásához”.

Álláspontja szerint az Európai Unió egységét nem azoktól az országoktól kell félteni, amelyek már nagyon sokat tettek Európa megvédéséért, mert „az Európai Unió egységét olyan politikusok veszélyeztetik, mint Frans Timmermans”, ahogy a Brexitért is „azok a brüsszeli politikusok a hibásak, mint például Frans Timmermans, akik miatt az Európai Unió versenyképessége minden kétséget kizáróan romlott az elmúlt időszakban”, és akik mindeddig nem tudtak választ adni a kihívásokra.

AZ ILLEGÁLIS BEVÁNDORLÁST TÁMOGATÓK VESZÉLYBE SODORJÁK EURÓPÁT

A külügyminiszter szavai szerint Timmermans „illegális bevándorlókkal akarná elárasztani Európát, az Európai Uniót”, holott az illegális bevándorlás támogatói „veszélybe sodorják Európát, és benne veszélybe sodorják Magyarországot”, amit semmilyen nyomásra nem enged meg a kormány.

Azzal, hogy az utóbbi években Magyarország komoly erőfeszítéseket tett saját és az Európai Unió határainak megvédéséért, „mindenkinél többet tettünk Európa és benne az Európában élő zsidó közösség megvédése érdekében” – mondta az M1 aktuális csatornán is közvetített sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: