VARGA MIHÁLY: MODERN KORI NÉPVÁNDORLÁS ZAJLIK EURÓPA FELÉ

MTI
Az illegális migráció még hosszú időre, évtizedekre meghatározza Európa jövőjét, ezért kell kiállni a kormány migrációs politikája mellett, és ezért fontos visszaküldeni a nemzeti konzultációs kérdőíveket – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a kormány nemzeti konzultációs sorozatának újbudai állomásán csütörtökön.

A miniszter a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban tartott lakossági fórumon azt hangoztatta, hogy a mostani stabil, biztonságos magyarországi helyzetet meg kell őrizni, és ebben kell támogatást adni a magyar kormánynak.

Varga Mihály szerint nem fognak megállni az illegális bevándorlás újabb hullámai, már ma is milliók vannak úton, és még többen várakoznak Afrikában és Ázsiában, miközben Európa lakosságszáma folyamatosan csökken.

Tart a modern kori népvándorlás Európa felé, már kétmillióan érkeztek az elmúlt években, a tömeges bevándorlással pedig megváltozik Európa társadalmi képe – mondta.

Arról is beszélt, hogy az uniós kényszerbetelepítés továbbra is valóságos veszély, és hogy a sok millió ember szétosztásának az a veszélye, hogy még többen kelnek majd útra.

A kormány migrációs politikájáról szólva megjegyezte, ma már olyan érveket lehet hallani Németországból, mint amilyeneket Orbán Viktor miniszterelnök mondott két éve. Kitért arra is: a szociálliberális kormányok 2010-ben „csődöt hagytak maguk után”, de a Fidesz-KDNP-kormányok a nemzeti érdekeknek megfelelően, nehéz intézkedésekkel talpra állították az országot.

Ennek eredményei közé sorolta egyebek mellett, hogy a foglalkoztatottak száma a 2010-es 3,732 millióról 4,414 millióra nőtt; 700 ezer új munkahely jött létre, növekedtek a bérek, és az államadósság is csökkent.

A lakossági fórumon Simicskó István honvédelmi miniszter azt mondta, tudomása szerint mintegy 670 ezren küldték vissza eddig a konzultációs íveket.

Szerinte a migrációt még mindig nem tekintik Brüsszelben veszélynek, annak ellenére sem, hogy azt „terrorizmus kíséri”. Magyarországnak érdemes az igazságáért kiállnia Brüsszelben, és nem szabad feladnia a nemzeti szuverenitásáért vívott küzdelmét. Az „Európai Unióból senki sem akar kilépni” – jelentette ki -, de szeretnének beleszólni az országot érintő sorskérdésekbe. „Nem szeretnénk olyan Európai Unióban élni, amely feladta a hitét és elveszíti a gyökereit, talapzatát, mert ez visszafordíthatatlan folyamatokat indíthat el” – mondta Simicskó István.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: