Nacsa Lőrinc üzent Fekete-Győrnek: Te Orbán és sok bátor ember miatt hazudhattál szabadon

„A magyar miniszterelnöknek valóban volt vesztenivalója  1989-ben, mert félő volt, hogy bezárják, kirúgják, megverik, meghurcolják. Te hazamentél és egy rozéfröccsel enyhítetted a nagy izgalmakat” – kommentálta Nacsa Lőrinc a Momentum elnökének hétfői beszédét. Az IKSZ vezetője hozzátette, Fekete-Győr „sunyi módon” megfosztotta az országot az olimpiarendezés álmától, elég kárt okozott már, és előléphetne valami építő jellegű ötlettel is.

Nyílt levelet írt Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke Fekete-Győr Andrásnak, a Momentum Mozgalom elnökének, amelyben úgy fogalmaz, megdöbbenve olvasta Fekete-Győr hétfői beszédének összefoglalóját, ugyanakkor próbálta megérteni, miről is szólt az esemény. Mint kifejtette, ahol Fekete-Győr András diktatúrát kiáltott, ott beszélt Orbán Viktor is 1989-ben. Ugyanakkor a magyar miniszterelnöknek valóban volt vesztenivalója, félő volt, hogy bezárják, kirúgják, megverik, meghurcolják.

Te hazamentél és egy rozéfröccsel enyhítetted a nagy izgalmakat

– jegyezte meg Nacsa Lőrinc, hozzátéve,

Te Orbán Viktor és sok-sok bátor magyar ember miatt hazudhattál szabadon. Nekik köszönheted.

A nyílt levélben Nacsa Lőrinc arról is ír, milyen alapon beszélhet Fekete-Győr András az ország építéséről, amikor „sunyi módon” megfosztotta az embereket egy álomtól, egy generációs élménytől, az olimpiarendezés lehetőségétől.

 Pont az általad is felvázolt vízióhoz segítette volna hozzá az országot, hogy szerveződve, cselekedve, dolgozva kell egy jobb, vállalkozó szellemű, modern, XXI. századi Magyarországot álmodni

– fogalmazott. A IKSZ elnöke ugyanakkor érthetetlennek nevezte, kire vonatkozott a tüntetésen skandált “Ruszkik haza!” mondat. Hozzátette, szerintük sem helyes, hogy orosz kötődésű félkatonai szervezet gyakorlatozik Magyarországon, de “erről inkább Vona Gábort kellene megkérdezni, ő és a Jobbik találkozgat velük“.

A levélben Nacsa Lőrinc úgy fogalmaz, Orbán Viktor számtalanszor kijelentette mát, hogy a Nyugathoz tartozunk, Európában a helyünk.

Mi, fiatalok pontosan ugyanezt gondoljuk, és örülünk, hogy olyan kormánya van Magyarországnak, ami így véli. Ezért nem tüntetünk például azért sem, hogy az ég legyen kék. Elég kárt okoztatok eddig, kérlek, most már valami építő jellegű ötlettel gyertek

– zárta sorait az IKSZ elnöke.

Forrás: IKSZ közleménye; fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: