Momentum: Orbán mindenkit listáz, aki okosabb nála (GALÉRIÁVAL)

Orbán nem érti a 21. századot és fél, hogy ez kiderül, ezért zár be egyetemeket, listázza a civileket és a gondolkodókat – jelentette ki Fekete Győr András, a Momentum Mozgalom május 1-jei tüntetésén. Arról is beszélt, ha Orbán Viktoron múlik, akkor a jövő Magyarországa pusztaság lesz egy “Állítsuk meg Brüsszelt!” feliratú táblával a közepén, de a fiatalok megállíthatják ezt a folyamatot, ha hazatérnek és hazahozzák a tudást. 

Soproni András, a Momentum Mozgalom elnökségi tagja arról beszélt, tanúja volt, amikor egy kislány felolvasta a buszon, a nemzeti konzultációs plakát szlogenjét, hogy „Állítsuk meg Brüsszelt!”. Mint mondta, nincs attól rémisztőbb, mint egy gyermek szájából hallani a gyűlöletpropagandát. Soproni András szerint a kormány tagjai bűnösök abban, hogy egy rémisztő és kilátástalan világot építenek az ország köré, hasonlót ahhoz, amely a kommunizmus 40 éve alatt húzódott Magyarország körül.

Orbán és Putyin ne hozza vissza ezt a világot

– hangsúlyozta.

A BŐRÉN ÉRZI A KELETI SZELET

Soproni András hangsúlyozta azt is, a bőrén érzi a keleti szelet, a kelet visszaszivárgott a gázvezetékeken, a politikai eliten és az álhíreken keresztül. Az orosz titkosszolgálat nyíltan tevékenykedik Magyarországon, atomreaktorral betonozzák be az orosz befolyást, miközben megbélyegzik – mondta. Az elnökségi tag kiemelte, a Momentum olyan országot akar teremteni, amelyben a tanulók megtanulnak gondolkodni, amely nem az alkoholizmus, hanem a születések számában jár elöl Európában, amely a megújuló energiaforrásokat támogatja, ahol az állam nem gáncsol, hanem felsegít, amely a V4-eknek az első és nem a negyedik tagja. Hangsúlyozta, Magyarország nem kompország, mert a komp nyugati oldalán áll, a modern Európa része.

A ZSEBPÉNZ JÓL JÖN

Pottyondy Edina elnökségi tag felszólalásában megjegyezte, hogy a fiatal generáció számára a határ már nem jelent semmit, akiknek kaland a határátlépés. Mint kifejtette, a fiatalabb generáció számára a külföld nem szorongást, hanem lehetőséget jelent, és ez az uniós tagságnak köszönhető. Pottyondy hangsúlyozta, a tizenhárom éves uniós tagság alatt a Fidesz megtanulhatta volna, hogyan kommunikál Brüsszellel, mégis úgy viselkedik a kormány, mint a kamaszok, akik szerint mindig más a hibás, a zsebpénz azonban jól jön. Egyre távolabb sodródunk Európától, holott nem alku tárgya, hogy Európához tartozunk már ezer éve – emelte ki, hozzátéve, Európának meg kell újulnia, de ehhez bizalomra, együttműködésre és alázatra van szükség.

GYERTEK HAZA!

A Momentum elnökségi tagja megemlítette, hogy a  szülők attól félnek, nem térnek haza a fiatalok. Elmondta, olyan élhető ország kell, ahová haza lehet térni, külföldön lehet tapasztalatot szerezni, de azt itthon szolgálatba állítani.

Magyarország legyen olyan ország, ahonnan el lehet indulni, de ahová hazatérni is érdemes

– hangsúlyozta, hozzátéve, nem megengedhető, hogy az ország elveszítsen egy generációt.

Gyertek haza, mert várunk titeket, indítsuk be Magyarországot

– zárta szavait Pottyondy Edina.

ORBÁN LISTÁZZA A CIVILEKET ÉS A GONDOLKODÓKAT

Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom vezetője elmondta, kezdetben tehetetlennek érezte magát, de ahogy egyre többen lettek, felismerte, hogy a közösségben van a cselekvés ereje. Hangsúlyozta, a Hősök terén megjelentek véleménye szerint elegen vannak ahhoz, hogy beindítsák Magyarországot.

Abban hisznek ellentétben Orbán Viktorral, hogy beindítani kell valamit, nem megállítani

– jelentette ki, hozzátéve, hogy véleménye szerint Orbán nem érti a 21. századot és fél, hogy ez kiderül. Ezért zár be egyetemeket, listázza a civileket és a gondolkodókat, tönkreteszi az egészségügyet. Azért kelt félelmet, mert ő is fél, fél a szabad sajtótól, a szabad választásoktól és az emberektől.

Orbán listáz mindenkit, aki okosabb nála

– jelentette ki Fekete-Győr András.

BEINDÍTANI AKARNAK, NEM MEGÁLLÍTANI

A mozgalom elnöke szólt arról is, hogy Orbán Viktor Moszkva irányába tereli a nemzetet, a gazdag, modern, szabad Európa helyett a szegény és elnyomott Oroszországot teszi példaképpé, de a fiatalok megfordítják az irányt, ha hazahozzák a tudást. Fekete-Győr szerint nem Mészáros Lőrincek, hanem Széchenyi Istvánok építik a hazát. Hozzátette, a Momentum a tudással akarja beindítani az országot, nem megállítani, hanem utolérni akarják Brüsszelt. Orbán Magyarországa egy elnéptelenedett puszta lesz a közepén egy „Állítsuk meg Brüsszel táblával”, ha nem bontják le a rendszerét.

A mozgalom elnöke figyelmeztetett, egy évük van és ez pont elég ahhoz, hogy lebontsák a félelem rendszerét. Éjjel-nappal dolgozni fognak ezen, folytatják az országjárást, valódi nemzeti konzultációt fognak folytatni. Hozzátette: már eddig is 100 alapszervezetük alakult meg és a cél, hogy mindenhol jelen legyenek, helyben, tüntetéseken és a választásokon. Mint mondta, október 15-én mutatják be a programjukat.

Forrás: PestiSrácok.hu; fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: