Kiszelly: a tüntetések mögött az ellenzéki média áll

2017. április 30. 19:28

A politológus szerint nagy ellenzéki tüntetést már csak az ellenzéki média tud megszervezni, mert a Fidesszel szemben álló pártok nem képesek rá.

Az ellenzéki pártoknak, a fővároson kívül ma már nincs akkora kormányellenes mozgósító ereje, mint a közösségi oldalaknak és az ellenzéki érzelmű médiának. Ennek oka, hogy az ellenzéki pártok támogatottsága tartósan alacsony, és ha nem a társadalmat felkavaró témáról van szó, egy-két ezer embernél több nem megy ki tüntetni – mondta a Vasárnapi újságban Kiszelly Zoltán politológus.

A szakértő úgy látja, hogy az ellenzéki pártok szervezték az elmúlt 6-7 év 3-4 olyan demonstrációját, amikor több tízezer ember vonult utcára a kormány ellen. Hozzátette, hogy a Soros-egyetem melletti tüntetést is egy hétig reklámozta a média – írja a Híradó.

Hozzá kell tenni, hogy amikor nagy budapesti tüntetésről beszél az ellenzék, akkor az azért is van, mert a fővárosban több szavazójuk van, míg egy vidéki városban, például Pécsett csak pár tucatnyi tüntetőt tudnak utcára vinni. Ezzel szemben Budapesten azok is kimennek a kormány ellen tüntetni – így az internetadó vagy a Soros-egyetem kérdésében – akik nem is tudják, miről van szó, vagy nem is érinti őket, de jó érzik magukat, hogy a kormány ellen kiabálhatnak az utcán – mondta Kiszelly Zoltán.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Megbízhatatlan a balliberális média

A politológus szerint az sem igaz, hogy a Fideszt ki akarják zárni a Néppártból. Ezt mi sem mutatja jobban, minthogy a héten, csütörtökön a fideszes Pelczné Gál Ildikó EP-képviselőt elsöprő néppárti többséggel megválasztották az európai számvevőszék megüresedő helyére.

Kiszelly Zoltán szerint nem arról van szó, hogy Magyarország mindenki ellen van, hanem arról, hogy a Néppárton belül vannak viták, a Fidesz pedig ahhoz a csoporthoz tartozik, amely a húsz-harminc évvel ezelőtti Európához hasonlót akar. Ezzel a véleményével a Fidesz a bajor kereszténydemokratákkal áll egy oldalon, tehát jó társaságban van – mondta. A másik csoport – „Merkelék, Junckerék” – másfajta kontinenst akar, globális Európát, Európai Egyesült Államokat – tette hozzá.

Tehát, ha itthon azt mondják, hogy a Fidesz megy szembe az autópályán mindenkivel, akkor mindig az ellenkezőjét kell elhinni annak, amit a balliberális médiában olvasunk – fogalmazott a politológus.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: