Vicces: elzavarták a Kanadában menedékjogért pitiző volt SZDSZ-es uszítót (VIDEÓ!)

TRUDEAU TÁRT KAROKKAL VÁR MINDENKIT, KIVÉVE MOHÁCSIT

Valószínűleg sokakat ingerel majd nevetésre a hír, amely szerint elutasították Mohácsi Viktória volt SZDSZ-es európai parlamenti (EP) képviselő menedékkérelmét Kanadában. A magát „jogvédőnek” nevező nő, aki magyarok és cigányok egymásra uszításával szerzett magának kétes hírnevet idehaza, 2011-ben adta be kérelmét Kanadában. Ő volt az, aki korábban azzal mentegette Marian Cozma cigány gyilkosait, hogy a kézilabdások nyilván cigányoztak előtte. Majd úgy kért elnézést (mint az a föntebbi videón 2:45-nél látható), hogy balesetnek degradálta a kegyetlen bűntényt.

 

Több mint öt év után zárult le az az eljárás Kanadában, amelyben az egykori SZDSZ-es Mohácsi Viktória politikai menedékjogért folyamodott – tudta meg a Magyar Nemzet. A volt európai parlamenti képviselő kérelmét elutasították. Ezt maga Mohácsi árulta el a lapnak, aki ennek ellenére még Kanadából nyilatkozott. A „jogvédő” válaszában azt írta, meglepte az észak-amerikai ország hatósága által decemberben meghozott döntés, és április 10-én le is zajlott az első, hazatelepítéssel kapcsolatos meghallgatás. Arra a kérdésre, mit tervez a menedékjogi kérelem elutasítása után, esetleg Magyarországon folytatja-e ténykedését, röviden annyit válaszolt: „Nem tudom!”

Mindennek az az előzménye, hogy korábban az oktatási tárca (roma és hátrányos helyzetű gyermekek integrációjáért felelős) miniszteri biztosa, majd az SZDSZ színeiben az Európai Parlament képviselője 2011 végén hagyta el Magyarországot, és a kanadai Torontóban kért politikai menedékjogot. A távozás pontos okával kapcsolatban egy ideig csak találgatások láttak napvilágot. Mohácsi 2012 végén a CBC kanadai közszolgálati televízióban szólalt meg először, és meglepő magyarázatot adott döntésére. A volt SZDSZ-es politikus akkor sírással küszködve azt mondta: azért kért tavaly menedéket Kanadában, mert azután, hogy kifogásokat emelt a 2008-2009-es cigánygyilkosságok lassú felderítésével kapcsolatban, „fenyegetéseket kapott, és biztonságba kellett helyeznie a családját”. A narrátor szerint lépésében ennél is súlyosabb indíték volt az, hogy Mohácsi szerint az előző magyar kormány úgy döntött, eltitkol a gyilkosságokkal kapcsolatos információkat, és azokat 80 évre titkosítja,

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: