TESZTELIK A TITKOLÓZÓ PÁRTOKAT

Jelentősen átírná a politikai plakátokra vonatkozó szabályozást az a törvényjavaslat, amelyet a Fidesz-frakció rövidesen az Országgyűlés elé terjeszthet. A javaslatot fideszes körökben állítólag „Lex Csicska”-ként emlegetik. Az előterjesztés fő célja, hogy fellépjen a burkolt pártfinanszírozás ellen.

Ennek aktualitását az adja, hogy sokan Simicska Lajossal hozzák összefüggésbe a Jobbik mostani, kormányt támadó plakátkampányát. Információink szerint a javaslat szabályozná a politikai plakátok ármeghatározását annak érdekében, hogy a közterületi hirdetéseket ne lehessen burkolt pártfinanszírozásra használni.

Hasonló kezdeményezéssel korábban hazai jogvédő szervezetek is éltek. A törvénymódosítás kétharmados támogatást igényel, tehát ellenzéki képviselők támogatása nélkül nem lehet elfogadni. Kormánypárti források szerint éppen ezért ez a kezdeményezés egyfajta tesztként is felfogható. Amelyik párt nem támogatja, az minden bizonnyal valamilyen formában együttműködik a plakátbizniszben érdekelt üzleti csoportokkal. Mindenekelőtt a Jobbik reakcióját várják kíváncsian, amelyik egyelőre titkolja, hogy mennyit költ a miniszterelnököt is támadó több ezer plakátra.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: