Torokelvágást ígért a begőzölt oligarcha a Magyar Nemzet címlapján

Összegyűjtöttünk néhány korábbi gyöngyszemet az Indexről, amelyekben különösen szívhez szólóan alázzák porig Simicska Lajos oligarchát. Amikor ezek a gúnyolódó cikkek születtek, persze, még nem tudhatták, hogy Simicska lesz majd az új tulajdonosuk. A rövid gyűjtemény végére egy igazi kincset ástunk elő az Index-archívum mélyéről: ez a 2006-os írás éppen azt leplezte le, miként sikerült Simicskának félreértenie egy postai reklámküldeményt, és olyan szintű őrjöngésbe kezdenie, hogy végül a Magyar Nemzet címlapján helyezte kilátásba a feladó torkának elvágását. (Tehát az utóbbi hetek kibelezős, péniszdarabolós ígéreteinek megvolt a maguk történelmi előzménye.)
  • Meg fog lepődni azon, ahogy Simicska Lajos az államalapítást ünnepli. Rövid, pikírt írás arról, mit csinál az oligarcha 2014-ben az államalapítás ünnepén. Annyira rövid, hogy idemásoljuk az egészet: „Rövidgatyában és zokni-szandálban, kávét kortyolgatva a szigligeti fák alatt, mintha Orbán Viktor egykori diáktársa és jóbarátja, a Fidesz legendás pártpénztárnoka, az APEH volt elnöke egy teljesen átlagos, szabadságon lévő, megfáradt könyvelő lenne. Semmi flanc, semmi urizálás, nyoma sincs a milliárdos tendergyőzelmek és a Közgép-birodalom jelentette hatalom aurájának. Pihend ki magad, Lajos, nagy csaták várnak még rád!

  • Van, akinek jó üzlet a média. Egy 2014. júniusi összesítés arról, hogy teljesítettek Simicska média-, reklám- és műsorgyártó cégei a 2013-as évben. Természetesen: pompásan. Összes árbevételük 40,5 milliárd forint volt, nyereségük pedig több mint 8 milliárd forint volt. Ebből is futja most a kormányzat elleni bosszúhadjáratra.
  • Sokkal boldogabb a Közgép karácsonya, mint gondoltuk – ezzel a címmel írtak 2013 decemberében az oligarcha cégének ünnepi meneteléséről. „Egy komplett ültetett fenyőerdő alá sem férne be az a rengeteg meglepetés, amit a Simicska Lajos által tulajdonolt Közgép Zrt. karácsonykor kapott. A december 23-i Közbeszerzési Értesítőből még csak egy 1,7 milliárdos, az eredeti becsült ár másfélszereséért elnyert tenderről értesülhettünk, december 26-án viszont négy darab sokmilliárdos közbeszerzés nyertes ajánlattevői között is szerepel a Közgép Zrt. neve. Ha nem tudja követni: a lényeg az, hogy már 27 milliárd felett járnak.”
  • Simicska bűzlik a háttérben? Egy 2014. januári, a paksi bővítésről szóló cikkecske tudósításából való ez a kérdőjeles közcím, amely egy Karácsony Gergely-sajtótájékoztató megnevezését facsarta ki. Bár kérdőjel van a cím végén, az oligarchához való hozzáállás egyértelműen kiolvasható belőle.
  • Mit ír Simicskáról a mai Magyar Nemzet? Egy 2014. novemberi pamflet Dezső András tollából, amelyben trollnak nevezi Simicskát. Azaz mostani kenyéradó gazdáját. Ha Lajos emlékszik még erre a beszólásra, Dezsőre izzasztó beszélgetések várhatnak az elkövetkező hetekben. Íme, az inkriminált szövegrész: „Izgatottan nyitottam ma ki a Magyar Nemzetet, mert bár a kremlinológiához egyáltalán nem értek, azért az nagyon nem mindegy, hogy mit ír a lap Simicska Lajos eddig messze legerősebb trollkodásáról, a lehetséges veszprémi indulásáról. De csalódnom kellett, mert sem vezércikkben, sem véleménycikkben nem foglalkoztak a tegnapi nap bombasztikus hírével.
  • Simicska Lajos elővenné a kést. Az Index  Simicska-ekézési versenyének abszolút győztese ez a 2013. március 5-ei iromány, amelyet megszorítani sem tudtak az előző, apró kokinak és sallernak beillő simogatások. Az Index Pufajkás Turul blogján megjelent szösszenet leleplezi, hogy Simicska képes volt ezt a fönti spam-levelet a családja és gyermekei elleni fenyegetésnek értelmezni. Az oligarcha annyira begőzölt, hogy elkezdte családja védelmét szervezni, és a Magyar Nemzet címlapján tudatta a levélíróval, elvágja a torkát, ha a gyermekeihez ér: „Üzenem az uraknak, hogy ha a legkisebb bántódás éri őket [mármint a gyermekeit – A szerk.], elvágom a torkukat!” Pedig a levelet a Magánbankár és a Cégbróker Kft.-től kapta, és nem fenyegetést tartalmazott: a cég vállalatfelvásárlási szolgáltatásait hirdette, s azt nemcsak Simicskának, hanem még sok más magyarországi vállalkozónak is elküldték. Az Index-blog így adta meg a kegyelemdöfést jelenlegi urának: „Önök is összefosták magukat? Hogy mindebben mit talált Simicska Lajos fenyegetőnek, nem tudjuk. (…) Erős a gyanúnk, hogy Simicska egy reklámlevelet – elnézést a következő durva kifejezésért – szopott be. A rendszerváltás hajnalán már vállalkozó vállalkozóktól legalábbis úgy tudjuk, többen kaptak ilyen levelet a közelmúltban, amiben egy cég hirdeti vállalatfelvásárlási szolgáltatásait.
Ez utóbbi torokelvágós kiszólás egyébként azért sem lephet meg sokakat, hiszen az elmúlt hetekben megtapasztalhattuk, hogy a Simicska-család otthonosan mozog a kibelezés, és a péniszdarabolás világában. A kínzós-darabolós megnyilvánulások tehát – úgy tűnik – a családi tradíció részét képezik. 

Vezető képünk 1999-ben készült Simicskáról, amikor lemondott az APEH elnöki posztjáról; Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: