Hurok Soros nyakán

Egyre több országban indul eljárás a szuverén országok belügyeit átalakítani akaró spekuláns ellen

Lovas István – 2017.04.24.

Noha Soros nyilván nem ismeri az újabb keletű „pesti” szlenget, de egyértelmű: túltolta a biciklit durva és agresszív beavatkozásaival szuverén országok belügyeibe.

A megtámadott országok annak ellenére csak mostanában kezdtek felébredni, noha Soros már hosszú idő óta vesz részt az amerikai kormánnyal szoros együttműködésben színes forradalmak, puccsok kirobbantásában és azon tevékenységekben, amelyek célja a neki és az amerikai kormánynak kedvező politikai színtér kialakítása az adott országban.

 

Boao Forum for Asia 2013

Az igazságszolgáltatás bevonása, illetve annak kísérlete érdekes módon még az ukrajnai puccs után is elmaradt. De ennek most vége.

A legújabb: az amerikai konzervatív Judicial Watch nevű, az Egyesült Államok igazságügyi rendszerének működését figyelő szervezet a múlt hét szerdáján pert indított, hogy megkapja azokat a dokumentumokat, amelyek bemutatják, miként működött együtt az amerikai kormány George Soros macedóniai nem kormányzati szervezeteivel (NGO-k). Az együttműködés konkrétan az amerikai külügyminisztérium és a szkopjei amerikai nagykövetség, az USAID (Amerikai Fejlesztést Segítő Ügynökség) nevű kormányzati szervezet és Soros Nyílt Társadalom Alapítványai között történt a demokratikus macedón kormány elleni fellépés céljából. Ott is súlyos dollármil­liókról van szó.

Az olasz államügyészség meg kívánja hallgatni George Sorost most, hogy vizsgálatot indított, miként működnek együtt embercsempészekkel „emberbaráti” és „jogvédő” civil szervezetek migránsoknak Észak-Afrikából Olaszországba vitelével. A migránsszállító és -segítő csónakok és hajók üzemeltetői között prominensen találhatók Soros-féle szállítóeszközök.

A legújabb beszámolók már név szerint azonosítják a szóban forgó Soros-szervezeteket, sőt a migránsszállító egységeket is. Az egyik ilyen civil szervezet a MOAS (The Migrant Offshore Aid Station – Migráns Offshore Segítő Állomás), a másik a Save the Children (Mentsétek meg a Gyerekeket).

A magyar kormány hasonlóan akcióba lendült, amelynek nyomán a jobboldali médiában olvashatunk arról, hogy „Egyre többet költ Soros az Orbán-kormány megbuktatására”, mint a 2010 óta fennálló helyzetet az egyik ilyen cikk címe helyesen foglalta össze.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója szombati sajtótájékoztatóján elmondta, Soros egyetlen év alatt 1,2 milliárd forintot „pumpált be” ügynökszervezeteibe, hogy így egy alternatív, új ellenzéki szervezetet építsen ki a legitim magyar kormány folyamatos aláásására. Hozzátette, e Soros-hálózat erejét és befolyását jól mutatja, hogy Soros egy év alatt kétszázmillió forinttal több pénzt adott saját szervezete kiépítésére, mint amennyi pénzt a balliberális pártok kaptak a magyar költségvetésből.

Soros olyan NGO-k (nem kormányzati szervezetek) hálózatát építette ki, amelyek tagjai hatalmas, nemzetközi ribilliót csapnak, mihelyt alkalmazni akarják ugyanazokat a törvényeket rájuk is, mint amelyeket ők követelnek másokon.

Jellemző, mint ahogyan lapunk szombati száma beszámolt róla, miként reagálnak felháborodottan vagy hallgatással e gazdag és gyáva szervezetek, amikor például az ő pénzügyeiket és működésüket firtatná és szeretné átláthatóvá tenni valaki. A vonatkozó adatok kiadását a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) megtagadta, a Transparency International pedig nem is válaszolt a Magyar Hírlap ez irányú levelére.

George Soros offshore milliárdjait is harcba állítva hosszú idő alatt valóban gigantikus és szuperhatékony hálózatot épített ki, olyan embereket is magához láncolva, vagy egyszerűbben fogalmazva, szolgájává téve, mint például a hazánkba minden adandó alkalommal hatalmasakat rúgó Nils Muiznieks, az Európa Tanács gyomorforgató tevékenységű emberjogi biztosa. E figuráról és Soroshoz fűződő kapcsolatáról egy szó szerint megdöbbentő jelentést adott ki április 18-i keltezéssel a tekintélyes brüsszeli ESISC (Európai Stratégiai és Biztonsági Központ). Ebből megtudhatjuk, hogy Muiznieks, az Európa Tanács kulcspozíciójába került figura 1994 és 2001 között a lettországi Soros Alapítvány igazgatója volt.

A jelentésből érdemes idézni egy mondatot, amely azt mutatja, nem csak az Egyesült Államok kormánya működik együtt Sorossal azon országokban, ahol civil szervezetei az ottani politikai helyzet megdolgozásán szorgoskodnak. „Szeretnénk megköszönni az Emberjogi és Etnikai Tanulmányok Lett Központjának és 2002. évi projektjeinek adott támogatást a Nyílt Társadalom Intézetének, a Lettországi Soros Alapítványnak, a brit nagykövetségnek, az amerikai nagykövetségnek, a dán nagykövetségnek, a kanadai nagykövetségnek és az Európai Bizottságnak”.

A jelentés a Muiznieks–Soros együttműködést örmény–azerbajdzsán viszonylatban bemutatva Magyarországra is kitér: „Magyarország szintén a »Soros hálózat« egyik célpontja volt. Ebben az esetben az amerikai (azaz Soros) Niels Muiznieks »ezermesterét«, az Európa Tanács emberjogi biztosának szolgálatait használta, aki durva támadást intézett a magyar kormány ellen a New York Times hasábjain.”

Az emberjogi biztos e támadását a brüsszeli kutatók úgy jellemzik, hogy az „nélkülözött mindenfajta elemzést, és botrányos megbélyegzése volt az Európa Tanács és az Európai Unió egy tagországának”, mert az „egyoldalú befeketítését jelentette egy olyan európai demokráciának, amelyet a nemzetközi médiában lator államként mutatott be”. A Soros-féle szervezetek folyamatosan, működésük minden terén élnek a megtévesztéssel, miközben a világot újabb és újabb vádakkal árasztják el Magyarországról.

Miközben a Soros-egyetem arról hallat a nap huszonnégy órájában, a hét minden napján vészjelzéseket, hogy létében fenyegetik, addig az oda jelentkezni kívánókat saját honlapján nyugtatja meg arról, hogy az égadta világon semmitől nem kell tartaniuk a náluk tanulmányokat megkezdőknek.

Az egyetem angol nyelven, tizenhét pontba foglalva külön tájékoztatja és nyugtatja meg diákjait a jövőt ille­tően arról, hogy nehogy azt gondolják, bármi problémájuk lenne tanulmányaik befejeztével, ha úgy döntenek, a CEU-n tanulnak.

A „Miként van hatással a jelenlegi törvénykezési változás a jövőbeni CEU-diákok jövőjére” címmel megjelent szövegnek elég a harmadik pontját ismertetnünk, amely „A CEU folytatja működését?” kérdésre ez a tömör válasz: „A CEU valóban, minden körülmények között folytatja működését.” Nos, éppen ez „a minden körülmények között” az, amit meg kell akadályozni. Soros nyakán a végre rákerült hurkon nem lazítani kell. – See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/86021/Hurok_Soros_nyakan#sthash.8uiiaZuE.vA9gTIEB.dpuf

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: