Betiltották a hídpiknikezést

„A többségi társadalom jogai is alapjogok”

Bán Károly – 2017.04.20.

Demonstrációdömping, zökkenőkkel. „Budapest rendőrfőkapitánya ismét megtiltotta a demonstrációt. Újra bíróságra megyünk, és ki fogjuk harcolni, hogy törvényellenesen ne lehessen korlátozni a gyülekezési jogot.
ceutuntetesszabadsaghidlezarasmti-20170405

A döntés várhatóan jövő keddre várható” – tudatta Facebook-oldalán a Demokratikus Magyarországért Civil Társaság a csütörtökre, Híd-Piknik néven meghirdetett eseménnyel kapcsolatban. Tegnap – a rossz időre való hivatkozással – elhalasztották az orosz nagykövetség elé tervezett tiltakozásukat Gulyás Mártonék. Szombatra a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szervez utcai akciót az Oktogonra, vasárnap pedig a Civil Ellenzéki Kerekasztal tervez Rendszerváltó batyubált az Erzsébet híd pesti hídfőjénél.

„A Híd-Piknik típusú tiltakozások forgatókönyve hasonló, mint az ukrán Majdan téri forradalomé volt” – mondta lapunknak Horváth József biztonságpolitikai szakértő. Mint kifejtette, az ellenzéki médiának szóló megmozdulások funkciója az, hogy közvetítse a társadalom szélesebb rétegeinek, a vidékieknek, a kevésbé „érett demokratáknak”, milyen erős a társadalmi nyomás a változásra, a kormány megbuktatására. A szabadságjogok eszményképe alatt a mindennapi élet megzavarása a céltudatos befolyásolás eszköze a rendőri fellépés túlkapásaira áhítozó médiatérben, s a lánghoz adott esetben elég lehet egy szikra is – tette hozzá a szakértő. Megjegyezte, a szervezők az alkotmányos joggyakorlásra hivatkoznak, tudomást sem véve arról, hogy a többségi társadalom joga a normális élethez legalább olyan fontos alapjog, mint a hidakon történő piknikezés.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: