ZAVARODOTT ELMÉK HANGZAVARA

Az úgynevezett ellenzék húsvét előtti és alatti szereplései­vel a legjobb úton van afelé, hogy végleg megundorodjanak tőlük az emberek. Unintelligens tempó, hogy megrészegülve saját hangjuktól és a külföldi résztvevőkkel duzzasztott CEU-tüntetésektől, két-három naponta újabb akciókat gründolnak álcivil fellazítási szervezetek képében. Terrorizálják a békés többséget, és folyamatosan nyomást gyakorolnak az állandó utcai tömegrendezvényekkel, nemzetközi példákat másolva.

1212

A terv azonban csak akkor válhatna be, ha milliós tömeg tódulna az utcákra. De erről szó sincs. A Soros-vezérelt káoszpárti ellenzékiek képtelenek felfogni, hogy az erőszakolt importált minták hazánkban kudarcra vannak ítélve. Mind kevesebben társulnak a rendezvényeikhez, s ezzel lerontják az előzők hatását is. A Hősök terei performanszra még viszonylag sokan voltak kíváncsiak, ám a nagyszombatra meghirdetett Szabadság téri zajpartira már csak pár ezren. Az egyik szervilis szélsőliberális portál azon ájuldozott, hogy húszezren jöttek össze. És akkor mi van? Nyilván úgy jött ki a szám, hogy a környező háztömbök összes lakóját, sőt még a Reagan- és a Bandholtz-szobrokat is beleértették. Hét óra tájban már igen szellősen ténferegtek.

Provokatívan Magyarország leghangosabb tüntetését ígérték a szervezők a bazilika, a feltámadási körmenet szomszédságába, vele egy időben. Ám a hangerő ott sem jött össze. Hiába akarták lenyúlni Juhász Péter március 15-i sípoló ünneprontásának ötletét, nem volt zajosabb a dilettáns provokációparti egy átlagos technóbulinál.

Az egész nem is érdemelne több szót, azonban olyan kegyeletsértő előzményei voltak, ami még a viharos, sértegetésekkel teli hazai közéletben is szokatlan. Az ellenzék ugyanis teljes mellszélességgel kiállt a Sándor-palotát, a köztársasági elnöki hivatalt és a rendőröket festékkel dobálók mellett, akiket a megtámadott hatóság elvezetett, majd a bíróság közmunkára ítélt. Már az meghökkentő volt, hogy az egész ballib mezőny hatalmas hisztériával fogadott egy enyhe, inkább pedagógiai célzatú büntetést. Vajon mit vártak? Hisz a világnak nincs olyan országa, ahol dicséret járna közintézmények bemocskolásáért, az őrök megdobálásáért!

Azok emlegettek diktatúrát, akik üdvözölték, hogy 2006-ban az MSZP–SZDSZ-kormány karhatalma véresen összevert, bekasztlizott tömegesen embereket, lovasrohamot, sortüzet vezényelt, majd koncepciós eljárásokat indított ellenük. Olyanokat hurcoltak meg, akik nagy többségükben nemhogy festékes flakont, de műanyag poharat sem dobtak sehová, és egyetlen bűnük az volt, hogy konzervatív polgári érzelműek, és ünnepelni mentek az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulóján. Persze érthető a ballib elfogultság: ők annak a pribékkormánynak a tagjai, képviselői, kedvezményezettjei, szimpatizánsai, tányértörlői, amely elrendelte a demokráciamegcsúfoló retorziókat.

Az igazi meglepetés mégis az volt, ahogy a bírósági ítélet miatti újabb utcai happeninges pankráció leggusztustalanabb megnyilvánulását fogadta a kommunista utódpárt. A Terror Háza Múzeumot ugyanis saját exhibicionista vakerálása szerint azért hajigálta meg festékkel egy tüntetőnek maszkírozott primitív huligán, mert kíváncsi volt, hogy a Sándor-palota összemocskolásától a szélsőliberálisok szemé­ben félistenné előlépő Gulyás Márton és tettestársa után ő milyen büntetést kap. A Terror Háza Múzeumot bepiszkítani akkora suttyóság, amitől még egy analfabéta pakisztáni migráns is elhatárolódna.

Nem így a magyar vandál és rendbontó szélsőbaloldal, élén a csúcstahó MSZP-vel, amely sokak megdöbbenésére a minden civilizációs normától elrugaszkodott sötét figurát vette védelmébe, és képes volt azon felháborodni, hogy a Fidesz felháborodni merészelt. A kormánypárt tudniillik emlékeztetett: a magából kivetkőzött morális toprongy az 1956-os hősök falát gyalázta meg. A saját székházát 2006-ban óriási fegyveres erőkkel védelmező MSZP szerint viszont csupán a véleményüket fejezték ki a szólásszabadság jegyében a fiatalok, akik az elnyomó hatalmat jelképező épületre festéket dobtak. Aki az Andrássy út 60.-ban nem az utódpárt jogelődjének, a kommunista elnyomó gépezetnek az emblematikus helyét látja, hanem a Fidesz intézményét, attól vissza kell vonni még a nyolc általánost igazoló bizonyítványt is.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: