A baloldali politikusok beismerték, hogy elkúrták

2017. április 19. 21:28

Népszerűtlenségi versenyben próbálják túllicitálni egymást a levitézlett baloldali politikusok.
11121

Kedden egy kerekasztal beszélgetésen az MSZP, az LMP, az Együtt, a Párbeszéd és Momentum vezetői arra keresték a választ, hogy mi az oka a népszerűtlenségüknek. Az Index szerint a beszélgetés olyan volt, mintha „kiégettségi versenyt” rendeztek volna.

 

Volt, aki bevallotta, hogy az édesanyja sem tudja, melyik párt tagja, többek szerint pedig már nézni is rossz, ami a baloldalon zajlik A rendezvényre a DK-t nem hívták meg. Azt mondták: Gyurcsány Ferenc nem megy át a szűrőn.

Tóbiás József egykori MSZP elnök például azt mondta: azért nem tudják megszólítani a választókat, mert szerinte az embereket nem érdekli a politika. Ő maga is inkább kapcsol természetfilmekre a tévében, minthogy az ellenzéki politikusokat nézze, mert már nézni sem szereti saját magukat.

Szigetvári Viktor, az Együtt korábbi elnöke úgy látta, azért állnak rosszul, mert 2014-ben rossz szövetségeket kötöttek.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke hozzátette: neki még az anyukája sem tudja, hogy melyik pártban van.

Gyurcsány “nem ment át a szűrőn”

A beszélgetésre a baloldali pártok közül egyedül a DK-t nem hívták meg. A rendezvény moderátora azt mondta: csak a progresszív pártokat látják szívesen, Gyurcsány Ferenc pártja pedig „nem ment át a szűrőn”.

A DK szóvivője a beszélgetéssel kapcsolatban mulattatónak nevezte, ahogy a többi párt próbálkozik, de – mint fogalmazott – Gyurcsány Ferenc és DK nélkül úgysem lehet kormányt váltani.

„Számunkra ez nem kritika. Ugyanezekben az órákban, amíg ott páran próbálták magukat progresszívnak megnevezni, Gyurcsány Ferenc 450 fő előtt beszélt Szegeden” – mondta Gréczy Zsolt.

Nem ez volt az első eset, hogy a baloldali pártok Gyurcsány Ferenc háta mögött szervezkedtek.

A DK elnöke a párt februári évadnyitóján beszélt arról, hogy – szerinte – őt ki akarják szorítani az összefogásból. A viszony azóta csak tovább mérgesedett: egyelőre úgy tűnik, együttműködés helyett a pártok eddig csak abban biztosak, hogy kivel vagy kikkel nem szeretnének összefogni. Mindeközben az MSZP és a DK csak egymással van elfoglalva.

Gyurcsány Ferenc és Botka László eddig szinte minden lakossági fórumról üzent egymásnak: legutóbb Gyurcsány Ferenc éppen Szegeden fakadt ki a város polgármesterére, miszerint neki senki, még az MSZP sem szabhat feltételeket.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: