BUDAPEST – Blokád alá akarják vonni a belvárost, elfoglalnák a PestiSrácok szerkesztőségét is

A békésnek hirdetett szolidáris tüntetések már nyílt kormánybuktató megmozdulássá váltak. A forgatókönyv gyakorlatilag ugyanaz, mint az amerikai elnökválasztás utáni liberális hisztéria alatt történt: tüntetések, gyújtogatások, nyílt provokáció, egyetemi lázadás, kirakatrongálás. Soros György akkor sem bírta elviselni, hogy nem az általa támogatott jelölt győzött, hanem az, aki komoly veszélyt jelent az általa elképzelt és pénzelt homofób, torz világra. Budapestet is csatatérré változtatná, ahogyan megígérte: akár külföldi támogatással, akár polgárháború kirobbantásával. És hogy miért gőzölt be annyira, hogy tunkolja a pénzt Macedónia és Ukrajna után a magyarországi lázadásba? Orbán Viktor kormánya úgy döntött: kipenderíti a tőzsdespekuláns dollármilliárdost és az általa pénzelt szervezetek működését is ellenőrzés alatt tartja.

Az utóbbi hetekben gyakorlatilag elismerték a Soros-hálózat tagjai, hogy a kormány erőszakos úton való megdöntésére készülnek. A friss közvélemény-kutatások szerint demokratikus úton a parlamenti bejutási küszöböt sem lépnék át azok a pártok, amelyek a tüntetéseken rendszeresen részt vesznek. A “tulipános forradalom” a felsőoktatási törvény módosítása hallatán az Index által leközölt álhír hatására indult el. A módosítást rögtön CEU-ellenesnek minősítették, jogtiprást és diktatúrát emlegettek. Az, hogy a javaslat az érintett 28 intézmény közül csupán egynél verte ki a biztosítékot, – a CEU-nál -, szinte mellékes.

 

Néhány óra leforgása alatt a közösségi média segítségével megalakult egy “civil” szervezet, az Oktatási Szabadságot csoport, akik persze egy nap alatt szervezték meg a színpadot, hangosítást és arra is volt kapacitásuk a “diákoknak”, hogy molinókat és jelvényeket gyártassanak, holott szó sem volt arról, hogy bezárnák az egyetemet. A civil tüntetők között megjelent szinte a teljes ellenzék, a Kétfarkúak, az MSZP, az Együtt és az LMP is képviseltette magát Mécs Imréstül, Karácsony – biciklitologató – Gergelyestül, kormánybuktató Tuergestül. A CEU melletti demonstráció kormánykritikává csapott át, a tömeg a Kossuth térre vonult “Orbán takarodj”-ozni, “Diktátor”-ozni. Aztán két nap múlva már a rendőrsorfalat áttörve be akartak jutni a parlamentbe, hogy EU-s zászlót tűzzenek ki rá, ekkor már Kunhalmi – a nevetős- Ágnes is a parlament ablakából lógatta ki “Freedom” feliratú táblácskáját. Később lement a tömegbe magához ragadni a hangosbeszélőt, felszólítva a kormányt, hogy mondjon le, mert “itt a nép az úr”. Kunhalmi megjelenése után le is ült a buli, elpárolgott a “Kossuth téri ellenzék” maradéka is. Még véget sem ért a demonstráció, a facebookon újabb eseményt tettek közzé, újabb tiltakozásra felszólítva az embereket. Vasárnap már a “ruszkik haza”, “Lógni fogtok” rigmusok is felcsendültek, újságírókat inzultáltak, a köztelevízió stábjának gyakorlatilag el kellett menekülnie a helyszínről. Kollégáinkat biztonsági emberek kísérték a nekik írt nyílt fenyegetések miatt, akik a “Pestisrácok takarodj” kiáltozások ellenére is ott maradtak, hogy élőben közvetítsék az eseményeket. A rendőrök sorfalát a kormánybuktatók át akarták törni, különféle tárgyakat hajigáltak rájuk, majd megpróbálták bevenni az Országházat, hogy a “fasiszta diktátor takarodj” zászlót kitűzhessék az EU-s mellé a magyar parlament épületére. A tüntetések nem értek véget, miután Áder János köztársasági elnök aláírta a törvényt, a tömeg „Aláírtad János, égni fog a város!” rigmusokat skandálva vonult a Sándor Palotához, ahol Gulyás Márton festékpatronnal dobálta meg a rendőröket. A tiltakozók vonulását már a budapesti belvárosiak sem nézték jó szemmel, többször nyakon öntötték a hőzöngőket vízzel. A főszervező Barna Miklós, „munkanélküli magánember” – igen, ez komoly, tényleg így határozta meg magát a Hír TV beszámolója szerint – ezt pedig a tüntetésen azzal egészítette ki, hogy szerinte Áder János már elveszítette „köztársasági elnök jellegét”.

“MARCIT KI, VIKTORT BE”

Nem meglepő, hogy a letartóztatott Gulyás – A rendőrdobáló – Mártonért is tüntetést szerveztek, igaz, először rossz börtönhöz vonultaka rózsaszín sapkások, ahol a pink Pride hangosbeszélős lány közölte az eltévedtekkel, hogy  “a heppening máshol folytatódik”. Persze Marcit nem sikerült kiszabadítani,a kormány ismét nem bukott meg és a rendőrsorfalat sem tudták áttörni a szokásos liberális arcok, sőt, verekedést sem tudtak kiprovokálni, pedig nagyon próbálták hergelni “Üss meg, üss meg” kiáltással a rendőröket, akik ismét mérhetetlen nyugalommal állták az ostromot.

ÚJFAJTA STRATÉGIAI FEGYVER A SOROS-LÁNC KÜLFÖLDI TITKOSSZOLGÁLATOKKAL MEGSPÉKELVE

A tüntetéseket több ezer külföldi állampolgár bevonásával szervezik, ez az ún. transznacionális tüntetés. A Soros-féle szervezetek kiterjedt nemzetközi kapcsolathálóval rendelkeznek, az okostelefonok és a közösségi média segítségével pedig pillanatok alatt összerántják a vendégtüntetőket, ezzel persze azt a látszatot keltik, hogy sokan vannak az adott ügy mellett.  Ezek a szervezetek újfajta stratégiai fegyvert alkalmazva próbálják a Soros – féle politikai szándékot egy adott országban érvényre juttatni. Most például Magyarországon. A liberális sajtó demokratikusnak nevezi a kormány nem választások útján történő megdöntését, élükön az Index.hu-val, ami gyakorlatilag toborzótevékenységet folytat a kormányellenes megmozdulásokhoz. Emlékezetes: 2014 szeptemberében Semjén Zsolt kormányfő-helyettes azt nyilatkozta, hogy az Index.hu átvette a külföldi titkosszolgálatok dezinformációs anyagait, és közreműködik az ukrán titkosszolgálatok által a kettős állampolgárság lejáratására indított információs kampányban. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig március 23-án azt mondta:

Az Indexen rendszeresen és sorozatosan nemzetbiztonságot érintő cikkek jelennek meg, ott titkosszolgálatokkal kapcsolatos információk látnak napvilágot. Ez nem véletlen. Néhány indexes újságíró tollából rendszeresen ilyen anyagok jelennek meg, amelyek koncepciózusak. Jó lenne végre tisztázni, milyen titkosszolgálati szála van az Indexnek.”

MINDEN ESZKÖZT BEVETNEK

Már alkalmazást is kínálnak letöltésre a békés tüntetőknek, hogy térerő hiányában is nyugodtan tudjanak csetelni, egymást értesíteni.

A TASZ pedig forródrótot indított a tüntetők számára.

BLOKÁD ALÁ VONNI A BELVÁROST

A szerdai Hősök Vétója újabb tüntetésre már százezreket várnak a szervezők, ami után közvetlenül átvonulnak az Oktogonra és blokkolják azt. A terv: közterületeket elfoglalni és blokádszerűen tartani, amíg csak lehetséges.

Tesszük mindezt azért, mert az április 9. és 10. tüntetés hevületét magasabb hőfokra kívánjuk állítani. Célunk a jelenlegi kormány és holdudvarának lemondatása és eltakarítása a teljes magyar közéletből.”

Hozzáteszik: fontos az is, hogy semmi estre se adjanak okot arra, hogy feloszlathassák a tüntetést.

A thumblr-en az olvasható, hogy a PestiSrácok és a 888 szerkesztőségét is el akarják foglalni.

A tüntetések aktivistái: Miklós Barna, de jelentős tevékenységet folytat a grúz származású Koosh Mária is, aki az ENSZ mezőgazdasági szervezetének, az FAO-nak dolgozik Budapesten, és aki korábban a CEU-n diplomázott. A Facebookon már külön oldal foglalkozik a tüntetésekkel, ez a Tüntetésinfo – mindent, amit a tüntikről tudni kell -, de megjelent egy újabb szervezet is, ami át akarja venni az irányítást felettünk. A békés CEU-s tüntetésen egyébként a MIGSZOL szórólapjait osztogatták.

.
A tüntetéseken ugyanazok a jól kategorizálható csoportok vesznek részt: a békés, politikai célokat követelő tüntetők, a hozzájuk csapódó ellenzéki pártok vagy szervezetek, akik a tüntetés árnyékában saját céljaikra, követeléseikre akarják felhíni a figyelmet (általában szimpatizálnak a tüntetők nézeteivel), az úgynevezett “fekete blokk”, akiknek semmi közük a tüntetés céljaihoz vagy a követéshez, ők csupán a balhé és a rendbontás miatt vannak kint. Anarchista csoportok, fekete ruhában, eltakart arccal, akik ezért is kapták a megnevezést. Rendszerint ők támadnak elsőként a rendőrökre. Rajtuk felbuzdulva pedig az agresszív résztvevők, a fizetett balhécsinálók. Ők gyakorlatilag egyfajta lumpen elemek, igazából politikai meggyőződés nélkül, akik némi készpénzért hangoskodnak vagy támadásra buzdítják a tüntetés résztvevőit. 

Ugyanez a csoport 2015-ben itt is felbukkant.

Válogatás a “békés” kommentelők hozzászólásaiból: “akasztás”, “kivégzés”, “levadászás.”

No comment.

A KÜLFÖLDRŐL PÉNZELT MIGRÁNSPÁRTI SZERVEZETEK CÉLKERESZTJÉBEN

A következő napokban a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslat miatt is hőzöngések várhatók.Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke a jogszabályról elmondta, annak nincs szankciós jellege, csak azt segít világossá tenni, hogy ki kitől és milyen támogatásokhoz jut hozzá külföldről.

“Az Országgyűlés előtt lévő indítvány aktualitásáról a politikus azt mondta: az elmúlt két évben azt tapasztalták, számtalan bevándorláspárti civil szervezet mindent megtesz azért, hogy a kormány ne tudja megfelelően ellátni a magyar és európai uniós jogi, határvédelmi kötelezettségeiből fakadó feladatait. Ezeknek a szervezeteknek a nagy többsége az Európai Unión kívülről, nagyrészt Soros Györgytől kap jelentős támogatásokat. Elvárható, hogy az átláthatóság, amelyet legtöbbször ezek a tömörülések követelnek, rájuk nézve is érvényesíthető legyen. Megbélyegzés nincsen” – hangsúlyozta Gulyás Gergely.

A politikus elmondta, nem csak Magyarországon van ilyen szabályozás, ám például az amerikai jogszabály lényegesen szigorúbb a magyarnál. Voltak a Fideszben olyanok, akik szerint az amerikait kellene szó szerint lefordítani, és törvényként elfogadni, a többség azonban puhább álláspontot képviselt, amely alapján csak az átláthatóságot és a nyilvánosságot akarják teljes körűen érvényesíteni – közölte.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: