Erkölcstanból elégtelen

Meggyőződésünk, hogy Magyarország polgárainak joga van mindahhoz, amit a törvény biztosít számukra

Csizmadia László – 2017.04.11.

A törvények azonban nemcsak jogokat, hanem kötelezettségeket is előírhatnak. Az előírások alól nem lehetnek kivételek a civil szervezetek sem, gazdálkodásuk átláthatóságát garantálniuk kell.
A külföldi szervezetektől az úgynevezett NGO-knak juttatott adományok elfogadása, csak úgy, mint a Magyarországról érkezett támogatások, kizárólag írásban megkötött szerződések formájában válhatnak érvényessé.

A CÖF-CÖKA 2009-es alapítása óta a törvényességet megtartva, ideértve gazdálkodásának nyilvánosságra hozatalát is, az előírásokat maradéktalanul teljesíti.A külföldről érkező támogatások eleve megkérdőjelezik az önkéntesen végzett civil munka jelenlétét az NGO-kban, hiszen ezen szervezetek vezetőit a kapott adományokból fizetik. Nemzetbiztonsági szempontból nem engedhető meg, hogy a külföldről küldött támogatások feladója és címzettje anonim maradjon. Az elfogadott támogatás célja nem maradhat titokban, mint ahogy a felhasználás módja és eredménye sem.

Túlságosan enyhének tartjuk az ötpárti egyeztetésen megvitatott és az ellenzék által elutasított civil szervezetek átláthatóságáról szóló törvénytervezetet. Erősebb garanciákra lenne szükség, hogy a gyakorlatban jelentkező politikai szemléletű és indíttatású NGO-k cselekvéseit ellenőrizni lehessen. Javasoljuk, hogy a legitim kormány folyamatos támadását ne lehessen idegen pénzekből finanszírozni. Példaként jelezzük, hogy nem engedhető meg az iskolai diákönkormányzatok mellett árnyékönkormányzatok létrehozása és finanszírozása sem. Tiltani kell az álsegélyszervezetek és embercsempészek szövetkezését, a zöldhatáron áttörő illegális migránsok felé irányuló segítségnyújtást. Fentiek példák arra, hogy hogyan lehet lázításra, felforgatásra, ellenzéki célokra specializált szervezeteket létrehozni, életben tartani, miközben Magyarország szuverenitása sérülhet. Idetartozónak tekintjük a pártideológiák szerinti csoportosulások és média hazugságok útján történő befolyásolását, esetlegesen a pénzen vett brüsszeli lobbisták közreműködésével.

A CÖF-CÖKA felszólítja az ellenzéki pártokat, hogy baráti sajtójuk útján ne terjesszenek nettó hazugságokat. Ezt történt, amikor az ötpárti egyeztetésen és azt követően, elterelvén magukról a figyelmet, azt állították, hogy alapítványunk 2014-ben 1,1 milliárd forintot költött plakátokra. Nyilvános adataink szerint bevételünk és összes kiadásunk kétszázhatvanmillió forint volt. Az ellenzéki pártoknak érdeke, hogy az őket kiszolgáló megélhetési álcivileket védjék, még úgy is, hogy a tisztességesen dolgozó civil szervezeteket megpróbálják besározni.

Az erkölcstan ismeretének hiányosságát látva, néhány külföldi támogatóval összebútorozott NGO és a CÖF-CÖKA közötti különbségek megértéséhez álljon itt némi adalék: 2009-es alapításunk óta külföldről egy vasat sem kértünk és nem is fogadtunk el, alapításunkhoz külföldi szervezet vagy magánszemély nem járult hozzá, külföldi mecénásoktól megbízásokat nem fogadunk el, pénzügyi elszámolásaink napra készek, így ellenőrzésünk is könnyebb.

Adományozóink kizárólag magyar állampolgárok és Magyarországon bejegyzett szervezetek, vállalkozások, felügyelőbizottságunk és kuratóriumunk munkáját önkéntesen, anyagi juttatás nélkül végzik a velünk kapcsolatban álló polgárok így a tizennyolcezer szellemi honvédő útján és az ezernél is sokkal több civil szervezet partnerségével, folytatjuk közösségünk egységének védelmezését.

A társadalmi eseményekről hozzánk eljuttatott véleményekről országjárással és egyéb ismeretterjesztéssel mondjuk el véleményünket. A civil misszió eszközeivel élve képviseljük partnereink érdekeit például az egyszázalékos támogatásként adható személyi jövedelemadó fontosságának hirdetési akciójával, stratégiai szerződések keretében táplálkozás-élettanilag fontos ételreceptúrák átadásával közreműködünk a gyermekétkeztetés egészségesebbé tételében, családi és kisvállalkozások alapításához nyújtunk szakmai támogatást, az uniós polgárok mozgósításával dolgozunk az európai uniós Civil Együttműködési Tanács megalapításán, Civil Akadémiát működtetünk, őrizzük a magyar–lengyel barátságot, négyszáz lengyel civil klubbal együttműködve: civilségünk pedig állhatatos, szemben az álcivil kezdeményezésekkel (Együtt, PM, Kétfarkú, MoMo stb.), mert párttá nem válunk.

Szárazon tartva a puskaport, ha külföldről támadás éri szuverenitásunkat, identitásunkat, a Békemenet szervezőjeként aktivizáljuk szimpatizánsainkat. A magyar emberek sorskérdéseinek megoldását a zsidó-keresztény civilizáció értékeinek szem előtt tartásával képzeljük el.

Végezetül jó szándékúan jelezzük, hogy meggondolatlan és felelőtlen, olyan pártnak banki hitelből plakátolni, amely a költségvetésből évente valamivel több mint négyszázmillió forintot kap működéséhez. Jövőre valószínűleg még ennyit sem, hiszen támogatóinak száma egyre csökken. Ilyen csapdába esett és vesztette el székházát az MSZP, és maradt adósa az SZDSZ a magyar polgárok milliónak.

A népszerűség (néppártosodás) egyik fokmérője a polgároktól juttatott anyagi támogatás mértéke. Ha ez hiányzik, merész az a bank, amely egy identitását kereső pártnak folyószámlahitelt nyújt. Természetesen a lóverseny szabályai szerint, egy oligarcha kockáztathat, a helyében azonban érdemes lenne meggondolni, hogy milyen hűséget várhat el attól a Jobbiktól, amely a saját pártcsaládjának alapító és hű harcosait dobta a politika szemétdombjára.

– See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/85005/Erkolcstanbol_elegtelen#sthash.SwinIvEA.dpuf

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: