Besokalltak Simicska „faszlevágásától” a Magyar Nemzet újságírói

fotó: 24.hu

Azután sincs nyugalom a Magyar Nemzet szerkesztőségében, hogy a G-nap óta a lap újságíróinak körülbelül fele lecserélődött. Most úgy látszik, hogy a sok-sok kilépő után még azok sem elégedettek, akik maradtak, hiszen aláírásgyűjtés zajlik a Magyar Nemzet szerkesztőségében, hogy megtárgyalják a lapot érintő kérdéseket Simicska Ádám ügyvezetővel. Információink szerint nemcsak a lap Jobbikhoz való közeledését kifogásolják többen, hanem az ifjabbik Simicska utóbbi napokban megcsillantott alpári modorát is.

Miközben a Simicska-médiabirodalom hivatalos állítása szerint semmiféle fordulat nem történt, mégiscsak sorban álltak fel az újságírók többek között a Magyar Nemzetnél is a két évvel ezelőtti összekülönbözés után. A lap fő profilja – a Hír TV-hez hasonlóan – a pőre kormánybírálat maradt, függetlenül attól, hogy az jobbról vagy balról jön. Információink szerint azonban azok közül is többen elégedetlenek, akik még mindig kitartottak az újság mellett, és aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy elérjenek egy egyeztető beszélgetést Simicska Ádámmal a lapot érintő kérdésekről.

A petíció a gazdasági rovattól és a Magazintól indult, és úgy tudjuk, már legalább öten aláírták, mert kifogásolják a Jobbikhoz való közeledést, valamint Simicska Ádám közelmúltbeli megnyilvánulásait. Szerető Szabolcsot, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettesét értük el, tőle kértük a hír megerősítését, de nem volt hajlandó részleteket elárulni:

Ez egy belső ügy, belső ügyről pedig kifele nem nyilatkozom.

Azt ugyanakkor határozottan tagadta a főszerkesztő-helyettes, hogy a Magyar Nemzet közeledne a Jobbikhoz:

Az újság cseppet sem közeledik a Jobbikhoz, aki olvassa, látja, az semmi ilyesmit nem tapasztal. Ilyesfajta elégedetlenség nincs, mert nem is lehet, hiszen az újság nem tolódott el ebbe az irányba.

KIBELEZÉS, FASZLEVÁGÁS MILLIMÉTERENKÉNT, JOBBIKOS KAPCSOLAT

Emlékezetes, hogy Simicska Ádámnak, a Magyar Nemzet ügyvezetőjének utóbbi napokban tett megszólalásai elég nagy port vertek fel. Előbb apja üzenetét – „ezért kibelezlek titeket” – adta át a Facebook nyilvánossága előtt Győri Tibornak, a Modern Media Group társtulajdonosának, mert őt hozta összefüggésbe a házuk előtt állítólag tanyázó lesifotósokkal. Amikor a HVG megkérdezte erről Simicska Lajost, akkor egy olyan megjegyzést is elejtett, hogy „minden szimpátiám a Jobbiké”. Az ifjabbik Simicska egy nappal később az egykor radikális párthoz közel álló Zsúrpubi bulvárlapnak adott interjút, amelyben már a kibelezésnél kimunkáltabb eljárást helyezett kilátásba:

ha mást nem, akkor milliméterenként lesz levágva a f@szuk, és ennek minden másodpercét majd az adott pillanatban élvezni fogjuk.

Egy nappal a kibelezős Facebook-bejegyzés előtt ráadásul a Veszprém–Zágráb kézilabda-mérkőzésen fényképezték le Simicska Lajost és Ádámot a Jobbikos politikus, Varga-Damm Andrea társaságában.

Ha igazak a hírek, mindezektől a történésektől sokallt be a Magyar Nemzet több újságírója, és nem is egyedülálló az esetük. A Magyar Idők néhány napja írta meg, hogy újra áll a bál a maradék Hír TV-ben, ott is petíció köröz a dolgozók között, mert elbizonytalanodtak abban, hogy a tulajdonos nem szól bele a szerkesztőség munkájába. Lehet, hogy a G-nap utáni jövés-menés még mindig nem ért véget, és a Simicska-média előbb-utóbb teljesen új emberekkel fogja bizonygatni, hogy nem történt fordulat.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: