Lázár: Nem a CEU-val van bajunk, hanem Soros Györggyel

Érdekes, hogy a Magyarországon működő külföldi egyetemek közül csak Soros-egyeteme, a CEU akarja kivonni magát az általa nagyon ne szeretett parlamenti többség döntése alól, a CEU vezetői úgy gondolják, a magyar parlament nem hozhat olyan törvényt, ami rájuk vonatkozik – jelentette ki a PestiSrácok.hu kérdésére Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón. Leszögezte, politikai hisztériakeltés zajlik, egyes csoportok érdeke a feszültségek keltése. “A magyar kormánynak Soros Györggyel van baja, migráció kérdésében áthidalhatatlan az ellentét a kabinet és Soros között, de a CEU-val nincs bajunk, a Soros-egyetem működését a törvényhozás nem nehezítette meg, nem lehetetlenítette el. Soros hálózata most komoly nyomás alá helyezte Brüsszelt, Berlint és Washingtont ellenünk, folyamatosan megy a lobbi Magyarország ellen” – fogalmazott a tárcavezető. Szerinte jó kérdés, hogy a CEU presztízsből miért nem akarja végrehajtani a törvénymódosítást.

Kérdésünkre úgy folytatta, a következő napokban, hetekben a Soros-hálózat minden fronton nyomulni fog, eljárásokat akarnak majd kikényszeríteni az ország ellen. Kifejtette, hogy meggyőződése szerint a CEU körüli balhé csupán ürügy a migráció kérdése kapcsán. “Át akarják verni rajtunk a kvótát” – mutatott rá. Azt is mondta, hogy sajnálja a CEU mellett tüntető egyetemistákat, akik elhitték, hogy tényleg róluk van szó, pedig nem. “Lesz még itt kritika más kapcsán is, itt van a nemzeti konzultáció és a civiltörvény-tervezet is” – tette hozzá.

A miniszter szerint a módosított felsőoktatási törvény a tanszabadságot, az egyetemi autonómiát nem korlátozza, hanem megerősíti, a magyar kormány kész válaszolni Washingtonnak, Brüsszelnek és Berlinnek. A kormány megállapította, hogy a törvény megszünteti az egyenlőtlenséget, amely felsőoktatási intézmények között Magyarországon kialakult az elmúlt években. “A szaktárca az összes szabályozási megoldást áttekintette, a külföldieket is. Ha valaki a heves vita közben a más országok szabályait is elolvassa, akkor látja, hogy az állam mindenhol szabályozza a külföldi egyetemek működését. A törvény mindenki előtt egyenlő, a törvények betartására kérünk mindenkit. Mindenki legyen nyugodt, őrizze meg a hidegvérét” – mondta Lázár János. Megismételte, politikai hisztériakeltés zajlik.

“Magyarországot nyomás alá fogják helyezni, mert az Európai Bizottság és az Európai Parlament különböző csoportjai, a Soros-féle közösség részeként és azzal egyetértésben el akarják érni, hogy Magyarország fogadjon vissza illegális bevándorlókat. Magyarországnak soha nem látott erejű vitái lesznek Brüsszellel, amelybe belefognak kavarni mindent, a CEU-ügyét is felhasználja majd a bizottság. A vita kétes kimenetelű, nem biztos, hogy tudunk győzni. Csak a visegrádi országokra számíthatunk” – nyomatékosította Lázár János.

Portálunk a Simicska-család fenyegetőzéseiről is kérdezte a tárcavezetőt, hogy Simicskának lehetnek-e komprommitáló információi kormánytagokról, mint ahogy azt a kérdést is nekiszegeztük, hogy a Gyurcsány-kormány megbízásából Szilvasy titokminisztersége alatt milyen információkat gyűjthettek fideszes politikusokról.

Lázár János a fideszes politikusok megfigyelésével kapcsolatban azt mondta, hogy a 2010 előtti titkosszolgálat végezett megfigyeléseket. A szocialista kormány birtokába juthatott olyan információ, ami fideszes politikusok családjaival kapcsolatos. Simicska kijelentéseivel kapcsolatban azt mondta, hogy azokkal a kormányzatnak nem szabad foglalkoznia, mivel az abszurd kategóriába tartoznak. Az a kötelességem, hogy az ország érdekében dolgozzam, és nem engedem, hogy az általam irányított testület egyes emberek sérelmeivel foglalkozzon – mondta a miniszter.

“Annak mégiscsak van egy bukéja, hogy valaki régen Magyar Gárda-gyűléseket szervezett, míg most Soros György érdekeit védi, míg a másik abszurd, hogy míg valaki évtizedekig a Fidesz értékvilágához tartozik, az most egy másik szövetséghez tartozik” – mondta Lázár. Simicskára is utalva közölte, a kampány elkezdődött, és az elmúlt 30 év legmocskosabb kampányára kell felkészülni.

Vezető kép: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: