SIMICSKÁÉK PLAKÁTOKKAL RONTOTTAK RÁ A KORMÁNYRA

KIBELEZLEK TITEKET – ÜZENTE VÉLT MEGFIGYELŐINEK A NAGYVÁLLALKOZÓ
Országos kormányellenes plakátkampányba kezdett a Jobbik, méghozzá Simicska Lajos plakáthelyein. Az egykori radikális párt még mindig tagadja, hogy közük lenne Simicskához, és a vállalkozó is cáfolja az egyezség létét, bár tegnap elismerte: minden szimpátiája a Jobbiké. Simicska zaklatott hangú nyilatkozatban üzent vélt megfigyelőinek: „kibelezlek titeket!”

Egy olyan furcsa koalíció alakult ki az ellenzéki oldalon, amelyben a baloldalt Soros György, a Jobbikot pedig Simicska Lajos rángatja, finanszírozza – így reagált Németh Szilárd tegnap a Jobbik által indított, sok száz millió forintos plakátkampányra. A fideszes politikus szerint a Jobbik vezetőjének a mostani médiamegjelenésért teljes egészében el kellett árulnia régi önmagát, a „Jobbik lelkét” és régi szavazóit. Szerinte ugyanis ez a végső bizonyítéka annak, hogy a Jobbik egy milliárdos pártja, Simicska Lajos pedig marionettbábuként mozgatja Vona Gábor pártelnököt. – Az nagyon nagy kérdés, hogy „Vona Gábor milyen hűségesküt tett Simicska Lajosnak” – folytatta Németh Szilárd, arra is rákérdezve, hogy a Jobbik vajon nem azt ígérte-e a milliárdosnak, hogy kormányra kerülésük esetén újra gyarapíthatja majd a vagyonát. „A metróbotrányos Puch Lászlót pénzelő” Fidesz ne oktasson – reagált minderre Jakab Péter, a Jobbik szóvivője.

Simicska Lajos és Vona Gábor. Kölcsönös a szimpátia

A Jobbik szombaton indított országos plakátkampánya szerint a korrupció miatt nincs pénz oktatásra, egészségügyre vagy nyugdíjemelésre. Jakab Péter úgy véli, a korrupciót nem láthatatlan emberek követik el valahol egy messzi-messzi galaxisban, hanem kisemberek konyhapénzét lenyúló „fideszes nagyurak”.

Közölte: a plakátokon párosával látható Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc, illetve Habony Árpád és Rogán Antal. – A mostani kampány célja, hogy ráébredjenek az emberek, csak a mérhetetlen Fidesz-korrupció felszámolása után juthat pénz bér- és nyugdíjemelésre, oktatásra és minőségi egészségügyre – közölte Jakab, aki szerint ehhez az kell, hogy 2018-ban a leendő Jobbik-kormány a lehető leggyorsabban bevezethesse a lex Lúdas Matyi elnevezésű antikorrupciós törvénycsomagot és a „földesúradót, mert a lopott pénz visszajár annak, aki megdolgozott érte”.

A Publimont Kft. és a Mahir Cityposter Kft. hirdetési felületeit használja a Jobbik – ismerte el lapunknak a párt sajtóosztálya. (Mindkét cég Simicska Lajos érdekeltségébe tartozik.) Közölték továbbá, hogy országszerte több mint kétezer plakátot helyeznek ki, a pontos összegről pedig csak a plakátkampányuk végén tudnak beszámolni.

A Jobbik egyébként következetesen tagadni próbálja, hogy bármi közük lenne Simicska Lajoshoz. Az elmúlt két év tanulságai szerint ugyanakkor több jel utalt arra, hogy a baloldali fordulatot végrehajtó párt és a csalódott nagyvállalkozó összehangolja működését. Ennek egyik első jele volt, hogy a Magyar Nemzet már egy évvel Novák Előd eltávolítása előtt arról írt, hogy a „kormányzati szerepre készülő pártnak tehertétel lehet Novák személye”. Tudvalevő, hogy a korábbi alelnök mindig kritikus volt Simicskával szemben.

Jakab Péter (balra) földesúradóról beszél

Az is a párt és a médiavállalkozó közeledését jelzi, hogy Vona Gábor többször is találkozott Simicska Lajossal. Vona a 2015. novemberi első találkozóról annyit árult el: „Simicska Lajos elmondta a saját olvasatát az Orbán Viktorral és a Fidesszel való szakítás okairól. Nyugtalanító dolgokat hallhattunk a kormány és a Fidesz háttérbeli működéséről, de azt gondolom, nem lenne elegáns, ha ennél többet mondanék az ott elhangzottakról”. A második találkozó 2016-ban történt, szintén a Magyar Nemzet Szalon nevű rendezvényen. Erről Vona Gábor az azóta Simicska tévéjéhez igazolt Kálmán Olgánál beszélt először, az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Egyébiránt Kálmán Olga új műsorának Hír TV-n Vona Gábor volt az egyik első vendége.

Az is beszédes adat, hogy az elmúlt két évben több mint kétszeresére nőtt a Jobbik megjelenésszáma a Simicska-médiában, ezen belül a Lánchíd Rádió esetében közel négyszeres az emelkedés, a korábban kormánypárti, jelenleg militánsan ellenzéki hangnemet megütő – Simicska-tulajdonban lévő – Magyar Nemzet pedig nemrég együttműködési megállapodást kötött a Jobbik házicégének számító Iránytű Intézettel.

Az üzletember fia, Simicska Ádám, a Magyar Nemzetet kiadó és az MNO.hu-t működtető Nemzet Lapkiadó ügyvezetője pár héttel ezelőtt egy interjúban úgy nyilatkozott: 2018-ban megbukik a Fidesz, mivel a kormánypárt korántsem olyan erős és nincs olyan jó pozícióban, mint ahogyan azt próbálja magáról elhitetni. Szerinte pedig csak az a kérdés, lesz-e kétharmada a Jobbiknak. Simicska Ádám és a Jobbik kapcsolatáról Vona Gábor nemrégiben az ATV-ben annyit mondott: „Ha Simicska Ádám segíteni akar, azt szívesen meghallgatjuk”.

BALLIBERÁLIS RETORIKA A JOBBIKNÁL

A Jobbik „Ti dolgoztok. Ők lopnak.” felirattal indított plakátkampány alapötlete az enyém volt és egy elnökségi ülésen vetettem fel, osztatlan lelkesedést kiváltva vezetőtársaimból – írta közösségi oldalán Volner János, a Jobbik alelnöke. Az eredetinek tűnő szlogen azonban a legkevésbé sem az. Ráadásul a Jobbik mostani retorikája erősen hajaz a balliberális pártok korábbi kampányszövegeire.

Az egyik legemlékezetesebb plakátsorozat a 2002-es országgyűlési képviselő-választások előtt terjedt el az országban Lop-stop: Megszüntetjük a kormányzati korrupciót címmel. Az ötletgazda az a Szabad Demokraták Szövetsége volt, amelyről Medgyessy Péter két évvel később, 2004-es lemondása előtt azt nyilatkozta, hogy „az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel, miközben néhány politikusának olyan erősek a személyes ambí­ciói, hogy azok kielégítése érdekében semmilyen árat nem talál túl soknak”.

2012-ben a Simicsa Lajoshoz köthető Közgép telephelyére ment be a Lehet Más a Politika 11 aktivistája, ezért fejenként százezer forintra büntették a résztvevőket. Jávor Benedek akkori frakcióvezető Szabó Rebekával tartott sajtótájékoztatójukon „Ők lopnak, mi dolgozunk” feliratú kitűzőt viselt, Simicska Lajos érdekeltségeire utalva.

A NAGYVÁLLALKOZÓ KIBELEZÉSSEL FENYEGET

Kibelezlek titeket! – üzente fia, Simicska Ádám útján Simicska Lajos vállalkozó Győri Tibornak, a Modern Media Group társtulajdonosának. Simicska Ádám arra hivatkozik, hogy paparazzik lepték el otthonuk környékét. „Kell ez neked Tibi? Mert az, hogy a Viktor aberrált, az egy dolog, de te is?” – írta a Facebookon a vállalkozó gyermeke.

Simicska Lajos az eset kapcsán nyilatkozott a HVG.hu-nak, és azt állította, egyesek folyamatosan fenyegetik, hogy kinyírják. – Ezek engem nem tudnak megfélem­líteni, nem hagyom magam, nem tudnak elkergetni, ez az én hazám, én meg megyek tovább azon az úton, amit elhatároztam – mondta a portálnak a vállalkozó, aki szerint a fenyegetések Jobbik plakátkampányának hatására erősebbek lettek. – Állandóan azt terjesztik, hogy beálltam a Jobbik mögé – folytatta a nagyvállalkozó, aki azonban állítja, semmiféle megegyezés nincs közte és Vona Gábor pártja között. – Nem vagyunk összebútorozva, nem állapodtunk meg semmiben, ám minden szimpátiám a Jobbiké – fogalmazott Simicska, aki szerint a mostani vezetés „egy büdös bűnöző banda, amelynek el kell takarodnia”. Úgy véli, ideje a generációváltásnak a magyar politikában, s ha a Jobbik nem veri meg a Fideszt 2018-ban, akkor ezt más nem tudja megtenni.

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: