Miért gondolom ezt?

A magát nemzeti elkötelezettségű pártnak mondó formáció minden jel szerint arra készül, hogy a baloldali ellenzékkel szavazzon együtt egy olyan szimbolikus ügyben, mint a lex CEU. A párt kemény magjának véleményét minden bizonnyal Toroczkai László Jobbik-alelnök pénteki Facebook bejegyzése tükrözi a legjobban: „Soros egyetemével nem gyáván finomkodni kellene, hanem nemzetbiztonsági veszélyre hivatkozva betiltani, bezárni, a romjait pedig sóval behinteni.”

Ha Vona Gáborék mindenféle mondvacsinált okból holnap mégis a baloldali pártokkal szavaznak együtt, annak csak egy oka lehet. Az, hogy Vonáék szeme előtt egyetlen cél lebeg: hogy kompatibilissé tegyék magukat a ballib pártok és a ballib szavazók számára.

Nem ez az első ügy, amikor a Jobbik szembe megy saját táborának véleményével, hiszen ezt tette a kényszerbetelepítés elleni alkotmánymódosítás esetében is. A kvótaellenes alkotmánymódosításról szóló parlamenti szavazáson a Jobbik – hasonlóan az MSZP-hez és az LMP-hez – tartózkodott a voksolástól.

Ha Vonáéknak választaniuk kell a kurultájos, bocskaiban birkapörköltet főző, Ismerős Arcokra csápoló törzsgyökeres Jobbik-szavazók és Soros György között, akkor ők az utóbbi mellett teszik le a voksot.

A kérdés már csak az: a Jobbik keménymagja mikor veszi észre, hogy a pártvezetés elárulta őket, és mikor áll akár Toroczkai, akár más radikális jobboldali politikus a belső elégedetlenség élére.

(Kép forrása itt.)