ÁLLAMTITKÁR: AMIT A CEU CSINÁL, AZ MEGTÉVESZTÉS ÉS CSALÁS

MTI

Rétvári Bence, az Emmi államtitkára ismertette: a CEU-t New York államban jegyezték be, de ott csak papíron létezik, mert diplomát nem ad ki, sem kampusza sem oktatói nincsenek. Ennek ellenére ennek az amerikai intézménynek a nevében adnak ki Magyarországon diplomákat, ami megtévesztés és csalás – jelentette ki.

A „Soros-egyetem” ugyanakkor együttműködési megállapodást kötött a Közép-európai Egyetemmel, amely „átláthatatlan módon” elvégzi a CEU helyett az oktatási tevékenységet – fogalmazott. A parlament előtt fekvő törvényjavaslat semmilyen szempontból nem érinti a Közép-európai Egyetemet – tette hozzá.

Az államtitkár Kunhalmi Ágnes (MSZP) felvetésére reagált, aki azt mondta, hogy a Közép-európai Egyetem az ország egyik legjobb felsőoktatási intézménye, ami az országnak pénzt, megbecsülést, okos és művelt diákokat ad.

A SOROS-EGYETEM AZ ELŐJOGAIT FÉLTI

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára parlamenti felszólalásában elmondta: a „Soros-egyetem” az előjogait félti, nem akarja betartani a jogszabályokat, a törvények fölött akar állni. A szóban forgó törvényjavaslat lényege – ismertette -, hogy egy külföldi egyetem akkor működhessen Magyarországon, ha erről nemzetközi szerződés rendelkezik, és ha a származási országban is tényleges felsőoktatási képzést folytat. A „Soros-egyetem” csak Magyarországon működik, mégis kiad amerikai diplomát is, ami nem fair a magyar egyetemekkel szemben – mondta az államtitkár. Rétvári az MSZP képviselőjének, Hiller Istvánnak azon bírálatára válaszolt, mely szerint a törvénymódosítási javaslatot bírálta, politikai indíttatásúnak nevezve az indítványt.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: