A Soros-egyetem érdekében hoztak törvényt Gyurcsányék

2017.04.04. 

Személyes hangvételű levélben kérte a milliárdos Soros György Gyurcsány Ferenctől és Magyar Bálinttól, hogy milyen módon szabályozzák a hazai felsőoktatást, hogy az az általa alapított egyetemnek minél jobb legyen – derült ki abból az Origo birtokába került levélből, amit a tőzsdespekuláns írt még 2005. március 5-én. A levél bizonyíték arra, hogy Soros milyen nagy informális befolyással bírt a hazai döntéshozatalra a korábbi szociálliberális kormány idején.

Örömmel vette tudomásul Soros György, hogy 2005 márciusában 15 éves akkreditációt nyert az általa alapított Közép-európai Egyetem, és mindezt egy személyes hangvételű levélben köszönte meg Magyar Bálint SZDSZ-es oktatási miniszternek. Az Origo birtokába került levél szerint a Soros-egyetem alapítója szerintmindez nem történhetett volna meg Magyar személyes hozzájárulása nélkül. 

2005. március 5-én írt levelet Magyar Bálintnak Soros György

Forrás: Origo

 

Soros György arról is írt, hogy szeretné, ha a korábbi lex CEU nem veszítené el hatályát, és az akkor életbe lépő új felsőoktatási törvénnyel együtt hatályban maradna. Soros ebben is a liberális oktatási miniszter segítségét kérte. A multimilliárdos-tőzsdespekuláns arra is kérte Magyart, hogy a CEU preambulumában mindenképpen maradjon meg a magyar és amerikai fenntartóra való utalás.

Soros György szívélyes levelében arra is kitért, hogy egyik kollégája, Terták Ádám az akkori miniszterelnök(Gyurcsány Ferenc) informális támogatását is kérni fogja,hogy az általa javasolt dolgok mindenképpen legyenek benne a törvényben.

Soros György megköszönte a CEU akkreditációját Magyar Bálintnak

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Bryan Bedder

Soros hálózata a pártokig is elér

Ez a levél is jól bizonyítja, hogy Sorosék hálója korábban teljesen átszőtte a közéletet, és ez a hatás napjainkban is érvényesül. Soros hatvannál is több, hazánkban működő alapítványa, szervezete a magyar közélet szinte minden szeletében jelen van.A milliárdos keze így a sajtón és a politikai elemző intézeteken keresztül a felsőoktatáson át a pártokig elér.A szervezetek szorosan együttműködnek egymással, a kiemelt zászlóshajók között a személyi és intézményi összefonódások pedig többszörösen áttételesek. Különféle csoportosulások tucatjait csatornázták be néhány központi szervezethez és azok vezetőihez – írta korábban a Magyar Idők.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: