A KORMÁNY NEM LEPŐDÖTT MEG A SOROS-SZERVEZET TÁMADÁSÁN

MTI
A Freedom House egy Soros György által finanszírozott szervezet. A magyar kormányt nem lepte meg, hogy a Soros által támogatott intézmény Magyarországot támadja – reagált a Kormányszóvivői Iroda a szervezet kedden nyilvánosságra hozott jelentésére.

Magyarországon a sajtószabadság teljes mértékben érvényesül, minden politikai vélemény a magyar sajtóban teret kaphat és megjelenhet. Magyarország polgárai pedig demokratikus jogaikat szabad választásokon gyakorolhatják – áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A washingtoni székhelyű Freedom House nonprofit szervezet posztkommunista országokról szóló jelentése szerint a beszámolók közzétételének kezdete, azaz 1995 óta most fordult elő először, hogy a Közép-Európától Közép-Ázsiáig terjedő térségben több konszolidált tekintélyelvű rezsim van, mint megszilárdult demokrácia.

A szervezet beszámolójában egy teljes fejezetet szentel a félig megszilárdult demokráciákhoz sorolt Magyarországnak és a konszolidált demokráciák között számon tartott Lengyelországnak, amelyek az ígéretes kezdés után szerinte jelentős visszaesést könyvelhetnek el.

NEM ELŐSZÖR FEDEZHETŐ FEL A MAGYARORSZÁG ELLENI TÁMADÁS MÖGÖTT A NYÍLEGYENES SOROS-VONAL

Egy, tavaly szeptemberben megjelent, a Magyarországnak liberális vezetést szorgalmazó cikket tüzetesebben megvizsgálva, teljesen egyértelmű volt, milyen célból születhetett meg. A Foreign Affairs című magazin akkori elemzése megdöbbentő módon állítja párhuzamba az 1956-os forradalmárok és napjaink liberálisainak harcát, mondván, hogy ugyanúgy a független igazságszolgáltatásért, a szabad sajtóért, a politikai verseny garantálásáért kell küzdeniük, akárcsak annak idején. A kiterjedt háló közepén igazán nem volt nehéz megtalálni Soros Györgyöt.

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: