A DK elindítja a népszavazást a “CEU megmentéséért”

 

A Demokratikus Koalíció elindítja hétfőn bejelentett népszavazási kezdeményezését annak érdekében, hogy megakadályozzák a CEU megszüntetését – közölte a párt alelnöke.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Vadai Ágnes budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a Fidesz megszavazta a legjobb hazai egyetem, a CEU bezáratását, ami egy világos és félreérthetetlen támadás az oktatás, a tudomány és a magyar fiatalok jövője ellen.

A DK politikusai távol maradtak a parlamenti szavazástól, amit a független képviselő azzal indokolt, hogy egyszerű többség is elég volt a törvénymódosítás elfogadásához, így az ellenzék nem tudott mit tenni ellene. A Demokratikus Koalíció viszont elindítja hétfőn bejelentett népszavazási kezdeményezését, hogy így akadályozza meg a CEU bezáratását, mindenki – pártok és civil szervezetek – csatlakozását várják – mondta.

A DK jogászai már dolgoznak azon, hogy milyen kérdést lehet feltenni a népszavazáson. Ez valóban egy nagyon nehéz feladat, de meg fogják oldani – válaszolta egy kérdésre. Arra a felvetésre, hogy a Jobbikkal is hajlandóak lennének-e együttműködni, azt felelte, hogy azokat a pártokat várják, amelyek egyetértenek a demokratikus alapnormákkal, nem kirekesztőek, hisznek a szabadság és a szolidaritás eszméjében.

MTI

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: