Orbán: véget vetünk a migránsbiznisznek

2017. március 28. 15:33

A miniszterelnök a varsói V4-csúcson beszélt.

 

A kormányfő kedden vett részt a visegrádi országok találkozóján Varsóban. A politikusok között a vezető téma a migráción kívül a múlt heti, római EU-csúcs, valamint a Brexit volt.

Magyarország minden jogi kiskaput bezárt, és felkészült arra a helyzetre, ha az Európai Unió és Törökország közötti migrációs megállapodás esetleg csődöt mondana. Képesek vagyunk bármekkora migrációs áradatot megállítani a magyar-szerb határon”

– fogalmazott a miniszterelnök, aki szerint Magyarország megtette az első lépéseket a “migránsbiznisz” felszámolásáért, miután jó néhány NGO nyilvánvalóan üzleti kérdésnek is tekinti a migránskérdést.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/ Szecsődi Balázs

 

Orbán Viktor szerint illegitimek azok a vélemények, amelyek össze akarják kötni a bevándorlás kérdését az európai uniós pénzekkel.

Ne hagyjuk, hogy megfélemlítsenek bennünket, tartsunk ki az észszerű migránspolitika mellett!”

– mondta a miniszterelnök a V4-es kollégáinak.

A keddtől érvénybe lépett szigorított jogi határzárról azt mondta a kormányfő, hogy az új rendelkezések elsősorban az uniós polgárok biztonságát szolgálják, nemcsak Magyarországot védi, hanem a mögöttünk elhelyezkedő országokat is.

Ma az osztrákok és a németek azért alhatnak nyugodtan, mert Magyarország teljesíti a schengeni megállapodásból rá háruló kötelezettségeket. A jogi határzár lehetetlenné teszi a beszivárgást az EU-ba a magyar határon”

– fogalmazott a kormányfő, aki szerint a beszivárgás különösen veszélyes, hiszen sok olyan ember, aki terrorcselekmények elkövetésében vett részt, így jutott be az unióba.

Orbán Viktor szerint hozzá kell szokni ahhoz, hogy minden ilyen intézkedés vitákat vált ki, és abszurd ítéletek is születnek a strasbourgi bíróságon.

Ezek a jogi eljárások szerinte összefüggésben vannak egyes civil szervezetek migránsbizniszével, ezeket alaposan ki kell majd vizsgálni”

– vélekedett a politikus, aki szerint a Magyarországot ért brüsszeli kritikák abszurdak.

Magyarország az elmúlt másfél évben iszonyatos összegeket költött határvédelemre, és az új határvédelmi kiadásokhoz Brüsszel egyetlen fillérrel sem járult hozzá. Így ma az osztrák és német polgárok biztonságát a magyar adófizetők fizetik meg”

– mondta Orbán Viktor.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/ Szecsődi Balázs

A múlt héten tartott római csúcsról úgy vélekedett a magyar miniszterelnök, hogy a V4-ek látványosan bemutathatták, hogy komoly közös álláspontjuk van a kontinens jövőjéről. A római nyilatkozat megszövegezésével kapcsolatban méltatta Beata Szydlo lengyel kormányfőt, mivel szerinte nagy szerepe van abban, hogy a V4-ek általa előterjesztett közös javaslatából a legfontosabbak átkerültek a római dokumentumba.

A visegrádi együttműködés nem egy EU-n belüli lobbicsoport, hanem egy olyan országközösség, amelyet közös sors, közös történelem és közös értékek fognak össze egy keretbe”

– mondta.

A miniszterelnök szerint a V4-ek már korántsem a kérelmezők pozíciójában vannak, a gazdasági számok ugyanis világosan mutatják: Európa legdinamikusabban fejlődő térségéről van szó, amely nem elvesz, hanem hozzátesz az unió erejéhez, amely nélkül nem is lenne gazdasági növekedés.

A Brexittel kapcsolatban a miniszterelnök megjegyezte, hogy a magyar álláspont lényege, hogy az ott dolgozók jogait meg kell védeni, egy fair megállapodás keretében pedig a jogokat és a kötelezettségeket a kilépés után is egyensúlyban kell tartani.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: