Világrekord sebességgel omlott össze az Orbán-buktató összefogás

2017.03.28., kedd

Szegény Juhász Péter valószínűleg világrekordot döntött ma reggel: hét óra után pár perccel jelent meg az Együtt elnökével készült interjú, ahol a politikus meghirdette az úgynevezett új pólust, vagyis, hogy induljanak közös listán a 2010 előtti világot elutasító pártok, amely ötlet délelőtt tízkor már romokban hevert. Az új pólusba szánt pártok közül ugyanis a Momentum és az LMP is jelezte, hogy abszolút semmi kedvük nincs ilyesféle összefogásban részt venni.

Világrekord sebességgel omlott össze az Orbán-buktató összefogás

A Momentum reagált a leggyorsabban. Hajnal Miklós szóvivő azt mondta: A Momentum az emberekkel szövetkezik, nem a pártokkal.

És ha már ellenzéki pártok, akkor ma jelent meg a legfrissebb közvélemény-kutatás, amely csupa érdekes, izgalmas, helyenként mosolyogtató adattal látta el a közélet iránt érdeklődő nagyérdeműt.

A Jobbik-közeli Iránytű Intézet szerint ugyanis:

Fidesz 47%

Jobbik 23%

MSZP 10%

DK 5%

Momentum 5%

LMP 4%

MKKP 3%

Együtt 2%

P 1%

Amiből a Fidesz és az MSZP eredménye hihető, talán még a Dk az LMP meg az Együtt támogatottsága is, a Jobbik minden más közvélemény-kutató cég szerint ennél sokkal gyengébb, a P-t hagyjuk, de a Momentum 5 százaléka és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 3 százalékos adata nevetséges.

Kivéve, ha a kérdezőbiztosok nem hagyták el Budapest közigazgatási területét, de leginkább a felsőoktatási intézmények vonzáskörzetét, és kizárólag harminc alatti fiatalokat kaptak kérdőívvégre.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: