Amerikai elemzők: “Ne bántsd a Soros által támogatott civileket, Orbán!”

Aggódnak a Soros György által támogatott magyar civil szervezetek jövőjéért az amerikai republikánusok. Nyílt levelükben egyebek mellett azt sérelmezik, hogy a kormány vagyonnyilatkozat tételre kötelezné a civil szervezetek vezetőit.

Az amerikai szervezetek figyelmét a témára az Index cikke szerint a Szabad Piac Alapítvány hívta fel, melynek tiszteletbeli elnöke Kész Zoltán független parlamenti képviselő.

“Aggodalommal szemléljük a magyar kormány civil szervezetek ellen irányuló tervét” – olvasható a ngocrackdown.com oldalon közzétett levélben, ahol azt is kiemelik, hogy a kormány által tervezett intézkedések nem szolgálják a magyar polgárok javát. Az aláíró szervezetek egyebek mellett azt sérelmezik, hogy a kormány vagyonnyilatkozat tételre kötelezné a civil szervezetek vezetőit.

“A kormány nyilvánvalóvá tette azon szándékát, hogy elsöpörje azokat a civileket, akik Soros Györgytől kapnak támogatást. Készülőben van egy törvény, amely vagyonnyilatkozat tételére kötelezné a civil szervezetek vezetőit, illetve megnehezítené a civil szervezetek alapítását.

A levélben kiemelik azt is, hogy a civilek “külföldi ügynökökként” való megbélyegzése kísértetiesen emlékezteti őket “a Kreml által használt kommunikációra”, sőt, “a civil szervezetek tervezett korlátozása Magyarországon Vlagyimir Putyin kritikus hangok semlegesítését célzó intézkedéseit másolja.”

“Az agytrösztök és a civil szervezetek segítik a kormányokat, beleértve Magyarországot is, azon törekvéseikben, hogy visszaszorítsák a szegénységet, még elérhetőbbé tegyék az oktatást és a gazdasági lehetőségeket, valamint hogy toleranciát hirdessenek.

Meggyőződésük szerint a kormány tervezett intézkedése “Magyarországot szomorúbb és szegényebb hellyé teszi az, hogy a civil szervezeteket politikai okokból megcsonkítják.”

PestiSrácok.hu Fotó:lenta.ru

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: