Magyargyalázás a Hír Tv-ben: Kálmán Olgánál szabadult el Kéri László

Valódi magyargyalázást mutatott be a Hír Tv-ben, Kálmán Olga Egyenesen című műsorában Kéri László politológus – szúrta ki a Spíler blog. Kéri ugyanis a műsorban azt fejtegette, hogy a Fidesz a kuláktempó miatt népszerű, mert a magyarok millióiban ott van ez a szubkulturális érzület. “A népszerűség oka valami rémesen sötét dolog” – törölte bele a lábát Kéri a Fideszre szavazó magyarokba. 

A szebb napokat látott Hír TV tegnap igazán mélyre süllyedt, Kéri László ugyanis valódi magyargyalázást mutatott be Kálmán Olga vendégeként – írja a Spíler blog, amely szerint Kéri és Kálmán beszélgetése nemcsak azért megdöbbentő, mert a Hír TV-n hangzott el, hanem azért is, mert tartalmában tényleg az 1950-es éveket idézte.

Kéri a műsorban azt fejtegette, hogy a Fidesz a kuláktempó miatt népszerű, mert a magyarok millióiban ott van ez a szubkulturális érzület.

“Mégis mért van az, hogy a Fideszt a társadalom látható többsége szereti? (…) Van úgy, hogy a népszerűség oka valami rémesen sötét dolog. És nem tudom, hogy mit tudok én ebből most elmondani magának. Csak annyit szeretnék így vázlatszerűen elmondani, hogy permanensen visszaél a magyar politikai kultúra örökségének a rosszabbik arculatával. (…) Egy elem az nekem nagyon zavaró és most megpróbálom – legfeljebb nem jutunk a végére – szóval azon gondolkodom, hogy mi a vonzereje ennek a magatartásnak, ennek a macsó, ennek a gazdagodásorientált, megmutatjuk bármi áron a külvilágnak, mindenkinek, ezt nem tudom másként, munkacímen azt mondom: ez a kuláktempó” – válaszolta meg a saját kérdését Kéri László.

 

A politológus úgy folytatta:

“A szerzés, az önmagáért való szerzés öröme. Ez a faja kulákmentalitás a magyar társadalomnak szerintem nagyon nagy részében rejtett örökségként ott van. […] Gyorsan mondok néhány dolgot. Az 1949-es népszámlálásnál a magyar társadalomnak majdnem kétharmada mezőgazdaságból élt, falun lakott. Tehát még mi a mi szüleinknek meg a közvetlen előttünk lévő korosztályoknak is hihetetlen szoros kapcsolata van azzal a paraszti magyar társadalommal, amelynek a mentalitása sok szempontból falusi, de tulajdonfosztott és minden áron az volt a vágya hogy egyszer az enyém legyen valami, az istálló, a juhnyáj, a szomszéd birtok. (…) Ez lett ennek a Fidesz-korszaknak a lényege. (…) Ez a fajta későkulák mentalitás, ez a gyűjtögetés, a tulajdonszerzés öröme. (…) A magyar társadalomban szerintem milliókban ott van ez a szubkulturális érzület.”

A Spíler Kéri monológja kapcsán arra is felhívja a figyelmet, hogy a magyar nép megvetésétől Kálmán Olga nem határolódott el a műsorban.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: