Kovács Zoltán helyrerakta a New York Timest

2017. március 14.

A kormányszóvivő nem hagyhatta annyiban a New York Times eszméletlen elfogult sivalkodását.

Kovács Zoltán kormányszóvivő hosszú levélben válaszolt a New York Times szerkesztőségének, akik azon háborogtak, hogy az EU nem tesz semmit annak érdekében, hogy megleckéztesse Magyarországot azért, mert a kormány a határzárral és a fokozott őrizettel megvédi a schengeni külső határokat. 

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A politikus szerint az Európai Unió is belátta, hogy a saját érdeke is azt diktálja, hogy Magyarország nyugodt körülmények között megvédje saját és az unió külső határait.

Már megszoktuk, hogy a liberálisok folyton kritizálnak, azonban az Európai Unió polgárai már megértették, hogy a határok megvédése mindennel szemben előnyt élvez, mellesleg meg Magyarországnak ez a feladata, ezt vállalta a Schengeni egyezményben”

írta Kovács Zoltán.

A kormányszóvivő szerint határok nélkül ország sincsen. Magyarország déli határszakasza a schengeni övezet határszakasza is egyben.

Amint valaki Schengenen belül van, szabadon mozoghat útlevélellenőrzések nélkül, csakúgy mint Maguknál. Az emberek és az áruk szabad mozgása az egyik legnagyobb szabadságjog, amit az unió polgárai élvezhetnek”

– áll a levélben.

 

A politikus szerint a migránsok is pontosan tudják ezt, ezért próbálnak meg illegálisan áttörni a határon és ezért nem állnak meg az első olyan országban, ahol már biztonságban vannak.

Nem adják be a menedékjogot Törökországban, Bulgáriában, Görögországban vagy Szerbiában, hiszen azokban az országokban “nem lennének Európán belül”. Bár Görögország schengeni tagállam, szárazföldi összeköttetésben nincs egyetlen schengenivel sem”

– írta.

A politikus szerint míg a New York Times szerkesztői az elefántcsonttorony-irodaházban azt hiszik, hogy a miniszterelnök az, aki szórakozik az Európai Unióval, addig a migránsok teszik ezt, hiszen könnyedén átszelik a határokat, teljesen illegális módon. Sokuk a nyitott határok miatt egyszerűen eltűnik valahol az Európai Unióban.

Ez az, ami illegális és ezért módosítottuk a törvényeket úgy, hogy egyenesen megmondhassuk a migránsoknak, nem közlekedhetnek úgy, ahogy az európai emberek”

– adta válaszul Kovács Zoltán, aki szerint már Németország és Ausztria sem akar még egyszer olyan jeleneteket látni, mint két évvel ezelőtt, mikor több százezer illegális bevándorló özönlött be hozzájuk illegálisan, teljesen felrúgva a schengeni szabályokat.

A második szó, amit soha nem hallhatunk a New York Timestól az a terrorizmus. Tudjuk, hogy a párizsi és a berlini merényletek szervezői és elkövetői is úgy juthattak vissza Európába, hogy kihasználták a védtelen határok adta lehetőségeket és menedékkérőknek álcázták magukat. Az Iszlám Állam is elismerte, hogy így jutottak vissza és akkor még nem is beszéltünk a migránsok által elkövetett bűncselekményekről”

– írja a kormányszóvivő.

A New York Times logikája világos: amint valaki megemlíti a terrorizmust vagy a romló közbiztonságot az egyből kirekesztő csak azért, mert egy egész csoportot megbélyegez pár ember tette miatt.

A rideg valóság az az, hogy a terroristák kihasználják Európa határait. A szörnyű terrortámadásokat látva a magyar kormány nem fog bocsánatot kérni, mert megvédi a határait”

– közölte a politikus, aki szerint nonszensz, hogy valaki egy manhattani irodából az emberi jogokkal kapcsolatban írogat.

Felelősséget érzünk a magyarok és az európaiak biztonságáért. Mi a válság frontvonalában vagyunk, ezt a harcot mi másképp látjuk”

– zárta sorait Kovács Zoltán.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: