A csőcselék tönkre akarja tenni a Nemzeti ünnepet

 

A békés ünnepek tönkretétele nem alapvető emberi jog – közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfőn.

Az államtitkár szerint Juhász Péter, az Együtt elnöke és társai újra az állami ünnepségek megzavarására készülnek. “Ezzel nyilvánvalóan visszaélnek a gyülekezés szabadságával. Sajnáljuk, hogy ehhez a magukat jogvédőnek nevező, külföldről támogatott aktivisták is segítséget nyújtanak” – tette hozzá.


Dömötör Csaba hangsúlyozta: a békés ünnepek tönkretétele nem alapvető emberi jog. “Ha Juhász Péternek nincs érdemi mondanivalója 1848-ról és a nemzeti függetlenségről, az még nem ok arra, hogy megzavarja azon családok ünnepét, akik méltóképpen szeretnének emlékezni a szabadságharc hőseire” – emelte ki, hozzátéve: a kormány mindenkit vár szerdán fél 11-re, a nemzeti múzeumnál tartott díszünnepségre, ahol Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet.


Juhász Péter, az Együtt elnöke március elején közölte, hogy március 15-én az Együtt ki akarja fütyülni Orbán Viktort, mert a miniszterelnök nem ad más módot arra, hogy a magyar emberek elmondják neki a véleményüket. Azt követelte, hogy a kormányfő március 15-én jelentse be: nyílt közmeghallgatást tart.
A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) hétfői közleményében felidézték, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság a múlt héten és hétfőn is megtiltotta Juhász Péterék tüntetését. A TASZ jelezte: bíróságon támadták meg a tiltást. Tájékoztatásuk szerint a rendőrség döntésének alapja a “nemzet méltóságának” és a “méltó megemlékezéshez való jognak” a sérelme. A jogvédő szervezet szerint azonban a rendőrség “nem létező jogokra és értékekre hivatkozva, még a tiltás alkalmatlanságát is figyelmen kívül hagyva hozott tiltó határozatot”.
Úgy vélekedtek: nem alkotmányos érték, hogy a miniszterelnök zavartalanul szónokolhasson. “Aki őt kifütyüli, róla mond véleményt, nem a magyar nemzetről, hiszen a magyar nemzetet önmagában sem a kormányzat, sem a miniszterelnök nem testesíti meg” – olvasható a TASZ közleményében.

magyartudat.com

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: