MAJTÉNYI SZÁZMILLIÓT TÉVEDETT

A KÜLFÖLDRŐL ÁTLÁTHATATLANUL FINANSZÍROZOTT SZERVEZETEK NEMZETBIZTONSÁGI KOCKÁZATOT JELENTENEK
Majdnem százmillió forinttal kevesebb Soros-támogatást vallott be Majtényi László, a baloldal köztársaságielnök-jelöltje, mint amennyiről közhasznúsági jelentésé­ben az általa elnökölt Eötvös Károly Közpolitikai Intézet beszámolt.

Hiába állítja Majtényi László (képünkön), hogy az általa elnökölt Eötvös Károly Közpolitikai Intézet (Ekint) alig 57 millió forintot kapott Soros György Open Society alapjából hat és fél év alatt, a valóság ezzel szemben az, hogy egészen pontosan 145 millió forintnyi ilyen támogatás van feltüntetve a saját közhasznúsági jelentéseikben ugyanezen időszak alatt – írta az Origo.

Soros György „porondmesteri” tevékenységének eredménye, hogy a balliberális oldal Majtényi Lászlót jelöli a köztársasági elnöki posztra – mondta csütörtökön a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója, Csizmadia László. Mivel a Majtényi által vezetett intézetet Soros György támogatja jelentős összegekkel, nem világos, hogy a volt adatvédelmi biztos a baloldal, vagy pedig a tőzsdespekuláns jelöltje – tette hozzá Fricz Tamás, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) kuratóriumi tagja. Közölte: ha az Ekintet külföldi személy finanszírozza, akkor várhatóan a fontos döntéseket is a támogató, esetükben Soros György hozza meg.

Az Euobserver.com szerint Európa legátláthatatlanabb szervezetét irányítja

A milliárdos spekuláns agresszív módon igyekszik beavatkozni a magyar belpolitikába is, ez derült ki a WikiLeaks által a Soros alapítványainak tevékenységéről kiszivárogtatott dokumentumokból – emlékeztetett Fricz Tamás. Az alapítványgurunak az ezekből kiolvasható céljai közül a nemzetállamiság gyengítését és az EU-ba irányuló migráció erősítését emelte ki a CÖKA kurátora. Ezt az ideológiát képviseli az a globális liberális elitokrácia, amely olyan szervezetekből áll, mint például a Rockefeller testvérek alapítványa, az egyik holland minisztérium és az Európai Bizottság egyes szervezeti egységei. Csizmadia László ezzel kapcsolatban emlékeztetett: ezek a szervezetek 150 millió forint támogatással jutalmazták az Ekintet. A nemzet biztonságának megteremtése céljából hangsúlyozta a CÖF-CÖKA annak fontosságát, hogy a kormány ellenőrizhesse a külföldről érkező pénzadományok felhasználásának célját és módját.

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője az Euobserver.com portált idézte, ahol Európa egyik legátláthatatlanabb szervezeteként említik az Ekintet. Hangsúlyozta: ezt a szervezetet vállalták fel a balliberális pártok Majtényi László jelölésével. A volt adatvédelmi biztos komolyan vehetőségét kérdőjelezi meg az is, hogy bár szerinte nem érvényesül a jogállamiság Magyarországon, mégis jelöltként indulhat a köztársasági elnöki posztért, ezáltal pedig vagy legitimálta a fennálló rendszert, vagy meggondolta magát – jelentette ki Fricz Tamás. Majtényi jogi aggályai annak fényében is őszintétlennek tűnnek, hogy az ELTE-n a múlt héten tartott előadásán a hozzá kérdést intéző fiatalembert az Echo TV felvételén jól láthatóan hátracsavart kezekkel kivezették, amin Majtényi csak mosolygott, és utóbb azt mondta: semmilyen dulakodás nem történt.

A CÖF-CÖKA Áder János jelenlegi államfő újraválasztását támogatja.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: