KÖZZÉTETTÉK, KI IS VALÓJÁBAN A DÜSSELDORFI BALTÁS MERÉNYLŐ

SPIEGEL.DE, MTI,
Egy harminchat éves, koszovói származású, Németországban élő és mentális zavarokkal küszködő férfi volt az a tettes, aki ugyanúgy támadt, mint az Iszlám Állam harcosa.

Egy harminchat éves, a volt Jugoszlávia területéről származó, Németországban élő és mentális zavarokkal küszködő férfi volt az a támadó, aki csütörtök este több embert baltával megsebesített a németországi Düsseldorf főpályaudvarán – jelentette péntekre virradóra a helyi rendőrség. A rendőrség közlése szerint nem terrortámadásról van szó, az elkövető mentális problémákkal rendelkezik.

2w993qhighc0.bild_

Düsseldorf · Fatmir H.

A mostani támadás során a 36 éves elkövető előbb két vasúti dolgozót támadott meg, majd a pályaudvar más járőkelőit vette célba, menekülés közben pedig megsérült, így el tudták kapni a hatóság emberei.

Időközben a Spiegel.de cikkéből kiderült, az egykori Jugoszlávia egészen pontosan Koszovót jelenti, amely állam lakosságának elsöprő többsége muszlim vallású, a portál által közzé tett Fatmir H. név pedig muszlim férfira utal. Szélsőségesek ugyan csak kis számban, de jelen vannak az országban. Koszovót időről időre összefüggésbe is hozzák az iszlám terrorizmussal. Előfordult már, hogy kitűzték az országban az Iszlám Állam zászlaját, vagy éppen a dzsihadisták egyik koszovói fővezéréről cikkeztek, akit, mint később kiderült megöltek Szíriában.

Mint ismeretes, a nyáron Würzburgban ugyancsak baltával támadt a vonaton egy afgán migráns, aki hűségesküt tett az Iszlám Államnak.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: