Sorosék meséiben a szájkosaras kutya is tud harapni – A BM helyretette a migránsverés legendáját

A rendőrség után a Belügyminisztérium is visszautasította a nemzetközi és magyar sajtóban megjelent vádakat, amelyek szerint magyar rendőrök migránsokat bántalmaznának. Hétfői közleményükben jelezték: bár az igaz, hogy szolgálnak kutyák is a déli határon, ám szájkosárban nem tudnak senkit megharapni, miként azt egy migráns állította. A migránsverős meséket a George Soros-féle Migszol kezdte el terjeszteni idehaza, ám miután nem lett elég nagy visszhangja a bizonyíték nélküli történeteknek, a svéd balliberális Aftonbladet napilapot ugrasztották a témára, amelynek szintén bizonyíték nélküli sztoriját már több balliberális lap átvette. Íme, így dolgozik a „hálózat” Magyarország befeketítésén! 

A Migráns Szolidaritás (Migszol) nevű szervezet február 20-án tett közzé a honlapján hat darab „vallomást”, amelyek Magyarországra illegálisan, a déli határkerítés átvágásával bejutott migránsok történeteit tartalmazzák. Mint azt hétfőn a PestiSrácok.hu megírta, az önellentmondásos, életszerűtlen, bizonyítékok nélküli beszámolók szerint magyar egyenruhások bántották, megalázták a körülbelül negyven illegális migránst, kutyákat uszítottak rájuk, ruháik egy részét elvették. Portálunknak a rendőrség cáfolta a vádakat. A történetek több sebből véreztek, például:

  • Hogyan élték túl a migránsok a mínusz 7 fokos hidegben, hogy a rendőrök elvették a ruháikat?
  • Hogy nem fagyott meg a migránsoknál lévő víz, amivel a rendőrök még állítólag le is öntötték őket?
  • Ilyen hidegben miért nem fagyott be az a pocsolya, amelybe a rendőrök – két beszámoló szerint – beleültették a migránsokat? Stb.

A Migszol február 20-án megjelent történeteit két kisebb balliberális portál (PestiBulvár.hu, Gépnarancs.hu) vette csak át, de a „nagy halak”, az Index.hu, a 444.hu és a 24.hu valamiért hallgatott, pedig máskülönben a Migszol minden rezdülésére fogékonyak. Ezek után két hétig néma csönd honolt, majd a svéd balliberális Aftonbladet tudósítója Belgrádból (!) írt riportot, amelyben az Orvosok Határok Nélkül nevű, George Soros „civil” hálózatához tartozó szervezet koordinátorára, Andrea Contentára hivatkozva arról számolt be, hogy a magyar-szerb határról egyre több migráns kerül vissza Belgrádba gyanúsan egyforma sérülésekkel, ütés- és harapásnyomokkal, paprikaspray okozta irritációval. Contenta hangsúlyozta: ők nem tudják, és nem is fogják megállapítani, pontosan mi történt, de az látszott, hogy a sérüléseket ökölcsapások és harapások okozták, és egyébként a migránsok traumatizált állapotban jutnak el hozzájuk.

Bár bizonyítékok az Aftonbladetban sem kerültek elő, és maga Andrea Contenta is arról beszélt, nem tudják, pontosan mi történt, nem tudják a beszámolók valóságtartalmát ellenőrizni, a svéd balliberális lap történetére végül rárepült a 444.hu, az Index.hu és a 24.hu is. Az Aftonbladetnek ugyanis balliberális körökben komoly presztízse van, mivel úton-útfélen támadja a magyar kormányt. Egy tavaly márciusi cikkükben például Orbánt Viktort tették felelőssé a magyarországi antiszemitizmusért és rasszizmusért. Vagyis ők az Orákulum.

SZÁJKOSARAS HARAPÁS

A Belügyminisztérium (BM) hétfői közleményében „kategorikusan visszautasította” a nemzetközi és hazai sajtótermékekben megjelent vádat, miszerint a magyar rendőrök migránsokat vernének. Kommünikéjük tanúsága szerint a svéd, majd az azt szolgaian utánközlő magyar lapok több állítása tarthatatlan:

  • Amennyiben egy illegális migráns a meghallgatásakor a legcsekélyebb utalást tesz arra, hogy bántalmazás érte, a rendőrség a meghallgatási jegyzőkönyvet átteszi az ügyészségre.
  • A BM ismeretei szerint 2015. szeptember 16. óta az ügyészségre továbbított nyolc esetből már hatról bebizonyosodott, hogy „minden alapot nélkülöző mendemonda”.
  • Az Európai Unió határőrizeti szerve, a Frontex műveleteiben 36 albán, bolgár, észt, finn, holland, litván, német, osztrák, román és szerb vendégtiszt teljesít szolgálatot Magyarországon, ám egyszer sem tapasztalták a migránsok emberi jogainak megsértését, bántalmazásukat.
  • Bár az ideiglenes biztonsági határzárnál a magyar rendőrség valóban alkalmaz szolgálati kutyákat, a cikkben nyilatkozó migráns állításával szemben egy-egy határszakaszon egy időben nincs három szolgálati kutya.
  • A kutyák szájkosárral látnak el szolgálatot, és azon keresztül nem tudnak harapni.

A SOROS-LAP SZERINT SOROSOZÁS FOLYIK

A BM közleménye mellékesen utal rá, hogy az Aftonbladet cikkéhez segítséget nyújtó Orvosok Határok Nélkül (MSF) „támogatói háttere közismerten Soros Györgyhöz kötődik”. Ezt a megjegyzést a 444.hu eléggé zokon vette, és „Sorosozással reagált a Belügyminisztérium a svéd vádra, hogy a magyar határőrök vernék a menekülteket” címmel közölt írást. A cikkben aztán így próbálják lemosni az MSF-ről a Soros-vádat:

Az Orvosok Határok Nélkül egy francia alapítású segélyszervezet. A támogatói háttere közismerten nem Soros Györgyhöz kötődik, hanem, ha létezik ilyen, akkor annak épp az ellenkezője. Vagyis nem egy vagy több nagy adományozó pénzéből működik: bevételeinek több, mint 90 százalékát több, mint 5 millió kisebb magánadományozó adja össze. A Médecins Sans Frontieres 1970 óta működik, Soros György pedig eleve csak kilenc évvel később kezdett aktívan jótékonykodni, a legelső nyitott társadalom alapítványát pedig 1984-ben tette. A Belügyminisztériumot talán az zavarta meg, hogy az MSF nyerte 2016. a Soros-féle CEU Nyitott társadalom-díját.

Tehát senkit se zavarjon meg a Nyitott társadalom-díj – sugallja a szerző, Szily László –, ez még nem jelent semmit, főként nem Soros-kapcsolatot. Minket viszont a 444.hu tiltakozása ne zavarjon meg, ugyanis a lap egyik sajátossága, hogy mindig nagyon megsértődik, ha George Soros neve fölbukkan. Személyes érintettségük okán ez érthető is. A Mandiner.hu tavaly megírta: bár a 444.hu klasszikus startup-ként indult, egy évvel az indulásuk után félmillió dolláros tőkebevonással húszszázalékos tulajdonrészt vásárolt a Magyar Jeti Zrt.-ben az MDIF (Media Development Investment Fund) az egyik befektetési alapján keresztül. Márpedig az MDIF egy Soros-pénzből alapult szervezet, amely 2005 és 2009 között további 15 millió dollárnyi támogatást kapott a Soros-féle Open Society Institute-tól. Az MDIF által a 444.hu igazgatóságába delegált egyik tag ráadásul Marie Nemcova korábban a prágai Soros-alapítvány programigazgatója volt, amit az MDIF kedvéért hagyott ott. Vagyis a Soros-birodalom több szálon keresztül is kapcsolódik a 444.hu-hoz. Nem csoda hát, hogy kényesek rá, ha az amerikai spekuláns neve szóba kerül.

Egyébként a magyarországi migránsverések miatt az MSF mellett két másik Soros közeli civil szervezet is aggódott már: a Helsinki Bizottság és a Human Rights Watch. De még hosszú az év, jön a többi is…

AZ MSF AZ EMBERKERESKEDŐK KEZÉRE JÁTSZIK?

Az MSF neve nem csak az állítólagos magyarországi migránsverések kapcsán került a migránshíradásokba. Az európai part- és határvédelmi ügynökség, a Frontex vezetője, Fabrice Leggeri februárban a Die Weltnek úgy nyilatkozott, hogy a Földközi-tengeri embermentő műveletek negyven százalékát végrehajtó nem kormányzati szervezetek nem működnek hatékonyan együtt a hatóságokkal, és már a líbiai partok közelében beavatkoznak és mentik az embereket, így pedig az embercsempész bűnszervezetek kezére játszanak. E szervezetek egyike az MSF, amely természetesen hevesen tiltakozott Leggeri bírálata ellen.

Vezető kép: miabonyunk.hu

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: