Obama igazságügyi minisztere vért akar az utcán

2017. március 6. 07:08

WASHINGTON, 07:08

Loretta Lynch, az előző amerikai kormány igazságügyi minisztere videoüzenetet tett közzé arról, hogy most is tüntetésekre van szükség az utcákon, ami vérontással és akár halálos áldozatokkal is járhat.

Az örökös rettegő, Loretta Lynch videóüzenetében azt állította, hogy az amerikaiak manapság nagy félelemben és bizonytalanságban élnek. A nem kis gondokkal küzdő politikus bármiféle konkrétum nélkül leszögezte, hogy az amerikaiak jogait támadják, csorbítják, eltapossák. Hogy kik, mikor és mely jogokat, nem tudni.

Lynch az embereket az utcára küldte, hiszen szerinte az utcai akciózás mindenre megoldás. És azt is elmondta, hogy a tüntetések elkerülhetetlenül vérbe fulladhatnak, és akár halálos áldozatok is lehetnek.

Tudom, hogy sokaknak félelmetes és bizonytalan ez az időszak. Sokszor voltak olyan emberek, akik kitűntek, akik látták, hogy mit kell tenni, és összefogtak, hogy megvalósítsák ezeket az ideálokat. Tüntettek, vérüket ontották és igen, némelyikük meg is halt. Ez kemény. De minden jó dolog kemény. Ezt korábban megtettük. S megtehetjük ismét”

– fogalmazott a volt demokrata miniszter.

 

Fotó: AFP
Lynch 2014-ben vette át a tárcát Eric Holdertől. Szélesebb körben tavaly nyáron vált ismertté, hiszen a választási kampány hajrájában egy phoenixi repülőtér hangárjában találkozott Bill Clinton volt elnökkel, akinek felesége, Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt ellen éppen vizsgálatot folytatott a minisztérium felügyelete alatt álló Szövetségi Nyomozó Iroda.

Szerte az Egyesült Államokban tartottak megmozdulásokat a hétvégén Donald Trump ellen és mellett. A republikánus elnök melletti demonstrációkat több helyen demokrata párti aktivisták zavartak meg, erőszakba fullasztva a békés demonstrációkat. A hagyományosan baloldali kaliforniai egyetemi városban, Berkeley-ben a tüntetők és az ellentüntetők össze is csaptak, a rendőrségnek kellett közbelépnie, tíz tüntetőt letartóztattak.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: