A rendőrség cáfolja a migránsverést – Úgy tűnik, Soros civiljei szebb meséket írnak, mint Andersen

A PestiSrácok.hu megkeresésére a rendőrség cáfolta a Migszol nevű „migránssimogató” szervezet honlapján megjelent történeteket, amelyek szerint a magyar egyenruhások migránsokat vertek, aláztak volna meg még januárban. A rendőrség kiemelte: senkit nem bántalmaztak, sőt olyan intézkedés sem történt a déli határnál, amelyre ráillenének a „civilek” történetei. A Migszol egyébként a Soros-féle migránsbiznisz-hálózat egyik fontos láncszeme, amelynek neve az illegális bevándorlóknak osztogatott tájékoztatófüzetekben is szerepel. Gyanús egybeesés, hogy a bizonyítékkal alá nem támasztott történetek nem sokkal az amerikai külügyminisztérium Magyarországról kiadott jelentése előtt jelentek meg, amely – szintén bizonyítékok nélkül – utal az állítólagos migránsverésekre.

A Migráns Szolidaritás (Migszol) nevű szervezet február 20-án tett közzé a honlapján hat darab „vallomást”, amelyek Magyarországra illegálisan, a déli határkerítés átvágásával bejutott migránsok történeteit tartalmazzák. A vallomásokhoz nincs odaírva a sértettek neve, és semmilyen más bizonyítékot sem tettek közzé, ami alátámaszthatná az elmondottakat. A számos, egymásnak ellentmondó állítás ellenére abban azért mind a hat beszámoló megegyezik, hogy magyar egyenruhások bántották, megalázták a körülbelül negyven illegális migránst, kutyákat uszítottak rájuk, ruháik egy részét elvették. A hatodik vallomásban például ez szerepel:

Négy rendőrautó érkezett, nagyjából 15 rendőrrel, képzett kutyákkal, hőérzékelőkkel és kézifegyverekkel. Megláttak minket a fényben. Összetereltek minket, majd ránk eresztették a kutyákat. A rendőrök ezután, anélkül, hogy bármit is kérdeztek volna tőlünk, rugdosni és verni kezdtek minket. Aztán mindannyiunkat átkutattak, átnézték a zsebeinket és hátizsákjainkat. Ha pénzt kvagy okostelefont találtak, megsemmisítették. A pénzt a szemünk előtt tépték szét, a telefonokat a földhöz vágták. Az összes telefonból kivették az akkumulátorokat és a SIM-kártyákat, és egyenként megsemmisítették őket. Aztán elvették tőlünk az összes meleg ruhát – kabátot, kesztyűt, sapkát, sálat, cipőt és zoknit -, csak egy vékony felső és nadrág maradt rajtunk. Akin több nadrág volt, azzal levetették azt is.

S ha ez nem lenne elég: ezután a rendőrök állítólag a táskákban talált vizet a migránsok fejére és ruhájára öntötték. A történet életszerűségét nagyban csökkenti az a tény, amit maga az elbeszélő is megemlít: eközben mínusz hét fok volt a hőmérséklet, havazott. Márpedig ilyen hidegben cipő, zokni, kabát nélkül, egyrétegű öltözetben, jéghideg vízzel leöntve rövid időn belül a legedzettebb emberek is megfagytak volna. (Azt pedig már ne is forszírozzuk, hogy mínusz 7 fokban miért nem fagyott meg a náluk lévő víz.) Mindenesetre a migránsokat végül egy vagy több járművel (a beszámolók ebben sem egységesek) visszavitték a határra, kamerába mondatták velük, hogy nem bántotta őket senki, majd áttoloncolták őket a szerb oldalra. Tovább gyengíti az egész hihetőségét, hogy a negyedik vallomás szerint a határ túloldalán, Horgosnál

„Úgy, ahogy voltunk, szakadt ruhában, a szabad ég alatt aludtunk”.

Cipők, kabátok, pulcsik nélkül a szabad ég alatt aludni, miközben éjszaka akár mínusz 15-20 fokra is lehűlhet a hőmérséklet? Ez sem hangzik túl életszerűnek. A hatodik történetben szerepel egy olyan momentum, amely a többiben valamiért nem:

Ezután ráparancsoltak egy férfira, hogy álljon fel és tegye a kezeit a háta mögé. Az egyik rendőr megragadta a gallérjánál fogva, a földre lökte, és fegyvert szorított a fejéhez. A férfi sírni kezdett és kegyelemért könyörgött, ekkor a rendőr elvette a fegyvert, egy másik társa viszont rálépett a nyakára és leszorította, a többiek pedig rugdosni kezdték.

Különös, hogy senki másnak nem tűnt föl ez a jelenet, pedig ha valakire fegyvert fognak, az azért emlékezetes marad. A Migszol honlapján olvasható harmadik beszámoló próbálja nagyon érzékletesen leírni, milyen szadisták a magyar rendőrök. Szerinte miközben verték őket, nevettek, és olyanokat vágtak a fejükhöz angolul, hogy „Basszátok meg, muszlimok! A muszlimok állatok!” Aztán így folytatja:

Először az egész csoportot kezdték el bántalmazni, de aztán egyenként is elkezdték verni az embereket. Az ember azt hinné, hogy a kiskorúakkal és az idősekkel kíméletesebben bánnak, de nem, őket is ugyanúgy megverték. Egyáltalán nem érdekelte őket, hogy ki milyen idős, válogatás nélkül vertek mindenkit. Volt ott egy ember, aki nem a mi csoportunkkal volt, őt külön kapták el. Őt 30 percen keresztül verték. Azt akarták megtudni tőle, hogy hol van a csoportja, de ő nem tudta megmondani. Megfogták, és beleverték a fejét a földbe úgy, hogy kitörtek a fogai. A füléből és az orrából is ömlött a vér. A szája is felszakadt ott, ahol kitörtek a fogai.

A harmadik vallomás szerint viszont már fölkelt a nap, mire Szerbiába visszatoloncolták őket, ami ellentmond a negyedik beszámolónak. Az is furcsa, hogy az első és a második vallomás szerint a rendőrök direkt pocsolyába ültették az összes migránst, miközben a másik négy történetben ennek a jelenetnek nyoma sincs. A pocsolyás sztorinak a kegyelemdöfést a mínusz hét fok adja meg: ugyanis a pocsolyák ilyen hidegben befagynak, és maximum korcsolyáztatni lehet rajtuk az illegális migránsokat…

Kíváncsiak voltunk, mit szól mindehhez a rendőrség. A PestiSrácok.hu megkeresésére az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtóosztályán határozottan cáfolták, hogy a rendőrök megvertek, megaláztak volna migránsokat bármikor. Sőt, tájékoztatásuk szerint olyan intézkedés sem történt a déli határnál, amelyre ráillenének a „civilek” történetei. Úgy fogalmaztak:

A rendőrség határozottan visszautasítja azt az állítást, miszerint a szolgálatot ellátó rendőrök illegális migránsokat bántalmaznak az államhatáron. A rendőrség az alaptörvényben meghatározott feladatát a jogszabályoknak megfelelően végzi. A rendőri intézkedéseket a törvényesség, a szakszerűség és az arányosság elvének betartásával, az emberi méltóság teljes mértékű tiszteletben tartásával hajtja végre.

Kerestük az ügyben a Migszolt is. Azt kérdeztük tőlük, milyen bizonyítékokkal tudják alátámasztani a meglehetősen életszerűtlennek tűnő történeteiket, illetve hogy vállalják-e a büntetőjogi következményeit, ha a becsületsértő, rágalmazó állítások miatt esetleg büntetőeljárás indul ellenük. Amint a válaszuk megérkezik, cikkünket frissítjük. (Egyébként a jelek szerint a balliberális orgánumok nagy része is gyanút foghatott, mert a Gépnarancs és a Pesti Bulvár kivételével nem adtak hírt az állítólagos verésekről. Ez a két lap pedig úgy vette át a Migszol történeteit, hogy a rendőrség álláspontjára nem is volt kíváncsi.)

Mint az közismert, a Migszol az Európa migránsokkal való elárasztását rengeteg pénzzel támogató George Soros amerikai spekuláns migránsbiznisz-hálózatának egyik fontos láncszeme. Ez már akkor világossá vált, amikor a Földközi-tengeren érkező illegális bevándorlóknak osztogatott tájékoztató füzetkékbenaz egyik magyarországi kontaktszervezetként pont a Migszol volt föltüntetve. Egyébként a szervezet „civil”, „spontán” jellegét jól mutatja, hogy egy tavaly szeptemberi, szegedi tüntetésükön a tucatnyi migszolos többsége nem is magyar volt, hanem külföldről importálták őket. Mentalitásukra pedig jellemző: ugyanezen a rendezvényen agresszívan rátámadtak Német Ferencre, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara országos elnökére, aki békésen, egy táblával a kezében hirdette: „Refugees not welcome”.

Feltűnő egybeesés, hogy a bizonyítékokkal alá nem támasztott, ellentmondásos Migszol-történetek nem sokkal az amerikai külügyminisztérium Magyarországról kiadott jelentése előtt jelentek meg, amely – szintén bizonyítékok nélkül – utal az állítólagos migránsverésekre, meg arra, hogy azokat a magyar hatóságok nem vizsgálták ki. Ahhoz, hogy teljesen körbeérjen a történet, már csak az hiányzik, hogy a Migszol is hivatkozzon az amerikai külügy jelentésére…

Vezető kép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: