Magyarországon rossz nőnek lenni – nőnapi kesergőt tartott az MSZP

Többek közt tarthatatlan nőpolitikája miatt kell leváltani a Fideszt – nyilatkozta a debreceni nőnapi ünnepségen Molnár Gyula. Gurmai Zita, az MSZP nőtragozatának elnöke szerint Magyarországon ma rossz nőnek lenni, és abban reménykedik, hogy az illiberális macsó rémálom egyszer véget érhet.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke a rendezvényen azt mondta, „ha lesz alternatíva, lesz változás Magyarországon“, majd hozzátette, hogy ezért fognak dolgozni. A szocialista pártelnök szerint nemcsak a nőpolitikája miatt kell leváltani a jelenlegi hatalmat, hanem azért is, „amit a gazdasággal, az oktatással, az egészségüggyel tesz“.

 

Az MSZP elnöke nagyon nagy problémának nevezte, hogy a világgazdasági fórum felmérése szerint a női ügyeket tekintve – beleértve az oktatást, a gazdaságot, a fizetést -, Magyarország 144 országból a 101. helyen van, a nők politikai szereplését tekintve pedig a 138-ikon. Hozzátette, az a hely is csak azért van, mert a szocialistáknak kiváló női politikusai vannak. Molnár Gyula köszönetet mondott a nőknek, akik nélkül „az MSZP nem itt tartana“. Szavai szerint a párt nőtagozata olyan hálózatot alakított ki a településeken, „ami esélyt ad arra, hogy az MSZP váltópárt legyen“.

Gurmai Zita, a nőtagozat elnöke az ünnepségen úgy fogalmazott, hogy „Magyarországon ma rossz nőnek lenni“, mint ahogy „rossz szegénynek, és rossz demokratának” lenni. Hozzátette, „ameddig Magyarország miniszterelnökét Orbán Viktornak hívják, a női egyenjogúság ügye nem fog előre haladni“. Ugyanakkor szerinte a nők esélyegyenlősége az egyetlen dolog, amiben minden ellenzéki erő egyetért. Gurmai Zita annak a meggyőződésének adott hangot, hogy az illiberális, macsó rémálom véget érhet“, ha alternatívát kínálnak. Ebben biztató jelnek nevezte, hogy egy évvel a választások előtt a baloldalnak van miniszterelnök-jelöltje, s Botka László erőt mutat, vele megjelent “a változás ereje”. A változáshoz van jelölt, van program, szervezet, vannak gondolatok, hagyományok, eszmények, „tudjuk milyen a mainál sokkal jobb Magyarország” – mondta, majd hozzátette,

a magyarok többsége nem akarja ezt a korrupt, jövőt zabáló kormányt, jobban és nyugodtabban akar élni.

A nőnapi ünnepségen átadták az MSZP nőtagozatának idei díjait. A Közéleti díjat megkapta mások mellett Petschnig Mária Zita közgazdász, Kéri László politológus és L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány elnöke. A nőnapi ünnepség után Mit ér a nő? címmel zártkörű nemzetközi konferenciát rendezett a Fundation for European Progressive Studies (FEPS), a Táncsics Alapítvány és az MSZP nőtagozata Debrecenben.

Forrás: MTI; fotó: youtube.com

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: