6

 

Az amerikai külügyminisztérium Barack Obamától ott ragadt maradéka Magyarországot is bevette éves „emberi jogi jelentésébe”. Bírálatot is kaptunk. Ez igen kedves dolog. Kérnek egy jó adag migránsot is?

Mély aggodalommal írom a következő sorokat. Ezt azért teszem, mert úgy érzem, hogy szövetségesi felelősségem van az Amerikai Egyesült Államok iránt. Ebben az írásban mérhetetlen mennyiségű szerető féltés van.

Tegnap például szembesülnöm kellett azzal, hogy újabb zsidótemetőben tettek tönkre sírokat az Egyesült Államokban, néhány nappal a philadelphiai izraelita temetőben történt rongálások után. Ilyet én eddig nem tudtam feltételezni az Amerikai Egyesült Államokról. Nem arról volt szó, hogy náluk hasonló sem tételezhető fel? A demokrácia és az emberi jogok hazájában? Aggódva kérdem, hol van az amerikai rendőr ilyenkor? Vagy G.I. Joe, vagy legalább Batman Szupermennel ölelkezve? Ez érthetetlen!

Korábban a pennsylvaniai Philadelphia zsidótemetőjét dúlták fel, mintegy száz sírt meggyalázva, két héttel ezelőtt pedig a Missouri államban lévő St. Louisban tettek tönkre kegyhelyeket.

S ennek fényében mi foglalkoztatja az Amerikai Egyesült Államok kormányzatát? Jó, nem Donald Trumpét, hanem a visszamaradt csinovnyikokat. Mi nyugtalanítja a bürokrácia harcos jogvédőit az Amerikai Egyesült Államok egykor Hillary Clinton által vezényelt külügyminisztériumában?

Nos, nekik azt sikerült leírniuk, hogy ugyan Magyarország többpárti parlamentáris demokrácia, de a legfontosabb emberi jogi probléma az országon áthaladni akaró migránsok és a menedékkérők kormányzati kezelése. Azaz az, hogy nem engedjük be őket. Sőt, verjük őket! Mindig és nagyon! Hol és mikor, nos, arról nincs szó a jelentésben.

Arról sincs szó, hogy esetleg Barack Obama kormányzata uszította rá egész Európára a migránsokat, miután „demokráciát terjesztve” felgyújtotta a fél világot. Ez nincs benne az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériumának jelentésében. Egy büdös szó sincs az álaluk okozott károkról Afganisztánban, Irakban, Líbiában, Szíriában.

A jelentésben arról van szó, hogy Magyarországon ott van a „jogállamiság szisztematikus eróziója”, és ezen kívül semmit sem teszünk a „fékek és ellensúlyok rendszerének, a demokratikus intézményeknek és az átláthatóságnak a gyöngülése” ellen, valamint „a független társadalmi hangok” 2010 óta meg vannak félemlítve.

Mi van?

Engem például igen érdekelne, hogy mi a helyzet a tengerentúlon azokkal a bizonyos fékekkel, pláne ellensúlyokkal. Mi van például azzal, hogy Barack Obama titkosszolgálata lehallgatta Donald Trump stábját, felhasználva azokat a demokraták választási kampányában? Vagy ez nem igaz? Vagy nem úgy igaz? Vagy ez már igazi „X-Akta”?

Van még egy apróság; hogy az iszonytató magyarországi elnyomásról honnan kért és kapott információt az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériuma. Ki nem találnák. Az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériuma részben az itt állomásoztatott saját „diplomatáitól”, jórészt azonban a 2010 óta megfélemlített „civil társadalmi hangoktól” nyert betekintést a „döbbenetes tényekbe”.

Ne szépítsük ezt az egész történetet! Ez a jelentés megrendelésre készült. A hazai „civil szervezetek” megdolgoztak az adomány-dollárokért. Azok súgtak, akik piszkosul kellemesen élnek abból, hogy az Orbán-kormány „megfélemlített társadalmi hangjai” lehetnek.

A Kedves Olvasó szeretne ennyire megfélemlítve lenni? Vagy ennyire jól fizetve lenni?

 

Fotó: napiaszonline.hu