Trump szerint Obama lehallgattatta telefonjait

2017. március 4. 17:58

WASHINGTON, 17:58

Donald Trump amerikai elnök azzal vádolta meg szombaton demokrata hivatali elődjét, Barack Obamát, hogy illetéktelenül lehallgatta telefonjait tavaly októberben, az elnökválasztási kampány hajrájában. Bizonyítékokról ugyanakkor Trump nem tett említést.

Milyen mélyre süllyedt Obama elnök azzal, hogy lehallgatta telefonbeszélgetéseimet a legszentebb választási folyamat idején. Ez felér Nixon Watergate-torányához. Rongy (vagy beteg) ember”

– közölte az elnök Twitter-felületén. Szavaival arra a Richard Nixon néhai amerikai elnök idején kitört, Watergate-ként elhíresült botrányra utalt, amely miatt a Nixon lemondására kényszerült.

How low has President Obama gone to tapp my phones during the very sacred election process. This is Nixon/Watergate. Bad (or sick) guy!

 

 

Trump szokásához híven ismét több Twitter-bejegyzést tett fel helyi idő szerint hajnalban. Egy korábbi bejegyzésben azt írta, hogy most tudta meg, hogy a New York-i Trump-toronyban lehallgatták beszélgetéseit, de “nem találtak semmit”.

Terrible! Just found out that Obama had my “wires tapped” in Trump Tower just before the victory. Nothing found. This is McCarthyism!

Obama egyelőre nem reagált Trump vádjaira, és a Fehér Ház sem fűzött hozzá semmit Trump állításaihoz. Eric Swalwell demokrata párti képviselő a Fox News hírtelevíziónak nyilatkozva nem tulajdonított nagy jelentőséget Trump állításainak, s némi élccel megjegyezte, hogy “csak az elnök korai keléséről van szó”, amikor Trump “rutinszerűen tweetel” egy kicsit.

Az elnökök senkit se hallgatnak le. Ezt az igazságügyi minisztérium végzi az FBI-al egyetértésben”

– szögezte le Swalwell kissé sem visszatetszően.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: