FIDESZ: A SZOCIALISTÁK CSAKNEM CSŐDBE VITTÉK AZ ORSZÁGOT

MTI
A Fidesz-frakció szerint azok a szocialisták beszélnek lemaradásról, eladósodásról és elszegényedésről, akik kormányzásuk alatt „csaknem csődbe vitték az országot”.

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója arra reagált pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében, hogy Varga László, az MSZP frakcióvezető-helyettese a nap folyamán sajtótájékoztatón azt mondta, hét évvel ezelőtt nem arról volt szó, hogy a magyaroknak lassan a szlovákokat, lengyeleket és a románokat is irigyelniük kell. Gúr Nándor, az ellenzéki párt alelnöke hozzátette, Magyarország nem erősödik, hanem adósodik; az emberek elszegényedtek.

A Fidesz-frakció közleményében azt írta: a szocialisták „félmillió embert tettek munkanélkülivé, a magas adókkal csökkentették a fizetéseket, elvettek egy havi nyugdíjat, háromszorosára emelték a gáz árat, egymillió család otthonát sodorták veszélybe a devizahitelekkel”.

Kiemelték: a szocialisták „alkalmatlansága” miatt Magyarország IMF-hitelen élt és kilenc éven át túlzottdeficit-eljárás alatt állt.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a Fidesz kormányzása óta 12 százalékról 4,3 százalékra csökkent a munkanélküliség. Csökkennek az adók és a rezsi, a rendszerváltás óta a legnagyobb mértékben nő a minimálbér, a szakmunkás minimálbér, nő a nyugdíjak vásárlóértéke és lezárták „a devizahitelek korszakát” – tették hozzá. Hangsúlyozták továbbá, hogy a gazdaság tartós növekedési pályára állt, csökken az államadósság, az ország pedig visszaszerezte a hitelminősítők és a befektetők bizalmát.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: